Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Koronavirus – onko takana salaliitto?

Koronavirus

Vuoden 2020 alussa Kiinasta, Wuhanin kaupungista alkanut maailmanlaajuinen koronavirus ei ole totta. Bill Gates on lahjoittanut miljardeja dollareita tutkijoille jotka kehittävät rokotetta jolla 5G-nanokoneita syötetään viattomien ihmisten kehoihin. Ainoana tavoitteena muuttaa salaa ihmisten geenejä siten, että heidän hallitsemisensa olisi helpompaa. Koronavirus on salaliitto.

Pörssikurssien nousu maailmanlaajuisesti osoittaa todeksi sen, että meille tavallisille ihmisille puhuttavan koronaviruspandemian takana on salassa maailmaa vallassaan pitävien ihmisten suunnitelma. Pohjois-Korealaiset laivat ovat kuljettaneet ja suihkuttaneet virusta ilmakehään. Onko todella kyseessä valtava maailmanlaajuinen salaliitto?

Aloitetaan tosiasioista! COVID-19 -virus on olemassa ja se on melkoisen tarttuva. Se aiheuttaa osalle ihmisistä vakavia terveydellisiä vaikutuksia vaatien jopa sairaalahoitoa ja johtaen joissain tapauksissa kuolemaan.

koronavirus – Mikä on totta?

Aloitetaan tosiasioista! COVID-19 -virus on olemassa ja se on melkoisen tarttuva. Se aiheuttaa osalle ihmisistä vakavia terveydellisiä vaikutuksia vaatien jopa sairaalahoitoa ja johtaen joissain tapauksissa kuolemaan.

Tällaisessa tilanteessa on vastuullista toimia siten, että jokainen meistä omalla toiminnallamme pyrimme estämään viruksen leviämisen. Siksi on tärkeää noudattaa mm. käsihygienia- ja maskinkäyttösuosituksia ihan samoin kuin välttää turhia kohtaamisia tuntemattomien kanssa tilanteissa joissa turvavälejä on mahdotonta pitää ja voimme altistua virukselle. Maskin käyttö voi ehkäistä tartuntaa vain hiukan, mutta kuten on tutkittu käyttäydymme maski päällä fiksummin. Silloin vaikutus onkin jo merkittävämpi.

Koronavirus

Jos tilanne pitkittyy, harmitus  vain kasvaa ja joudumme entistä pidempään elämään rajoitettua elämää. Minä inhoan käyttää maskia, mutta käytän sitä koska välitän itsestäni ja muista. Mielestäni olisi mukava matkustaa, mutta koska ihmiskunta on päättänyt rajoittaa matkustamista niin en matkusta ulkomaille. Jos kaikki toimisivat kuten eräät ja matkustelisivat mennen tullen ilman karanteenaja, olisi tilanne todennäköisesti paljon pahempi.  Minun mielestäni on aivan kammottavaa, että joku muu päättää puolestani mitä saan tehdä, mutta hyväksyn sen siksi, että se on tällä hetkellä oikein.

Ymmärrän tilanteessa myös yrittäjiä. Esimerkiksi yksityiselle kuntosalille, ravintolalle tai kampaamolle ovien kiinni laittaminen voi tarkoittaa samaa kuin konkurssi. Jos toimimme fiksusti, hekin säilyttävät elantonsa eikä totaalikieltoja jouduta laittamaan ja voimme edelleen käyttää palveluita. Fiksusti.

Tällaisessa tilanteessa on vastuullista toimia siten, että jokainen meistä omalla toiminnallamme pyrimme estämään viruksen leviämisen.

Kaikilla on oikeus mielipiteeseen ja sananvapauteen

Minun mielestäni oikeus omaan mielipiteeseen sekä sananvapaus ovat tärkeydeltään ihan ykkösluokan asioita maailmassa. Jokaisella täytyy olla mahdollista olla asioista jotain mieltä ja meillä kaikilla pitää olla myös oikeus ilmaista se mielipide. Mutta vapauteen kuuluu myös vastuu. Ja mitä enemmän oikeuttaan käyttää, sitä suurempi vastuu tuon vapauden käyttäjällä. Mielipiteen esittäjä ei voi ajatella pelkästään siirtävänsä vastuuta mielipiteestä kuulijoilleen. Myös meitä bloggaajia ja vaikuttajia koskevat nämä ohjeet: journalistin ohjeet. Ja sen ovat monet tämän koronan yhteydessä unohtaneet. Se minua suoraan sanottuna harmittaa. Se että jotkut ihmiset vastuuttomasti kehottavat ihmisiä olemaan käyttämättä maskia ja halailemaan toisiaan. Ja nämä ihmiset jakavat näitä vinkkejä päivä toisensa jälkeen omissa kanavissaan. Ymmärrän, että tilanne on ahdistava ja silloin ihminen helposti tyynnyttää itseään työntämällä ongelman syrjään. On ikäänkuin helpompi ajatella kaiken olevan keksittyä. Ja toisaalta jos oikeaa tietoa ei vain ole on helppo luoda uskomuksia ja ajatella olevansa ikäänkuin fiksumpi kuin asiantuntijat.

Koronavirus

Koronavirus nostaa esiin edesvastuuttomat humpuukimaakarit ja käärmeöljykauppiaat

Joku viisas sanoi että maailma on niin monimutkainen, että sitä ei voi yksinkertaistaa. Mutta kriisin keskellä me ihmiset haemme yksinkertaisia totuuksia, me suorastaan etsimme niitä. Jos sellaisia ei ole tieteellä tai ‘virallisilla tahoilla’ tarjota niin me kiinnostumme sellaisista asioista jotka vaikuttavat loogisilta ja yksinkertaisilta. Niin se on aina ollut, kautta historiamme. Muinaiset roomalaiset kylpivät elohopeakylvyissä ja ihmettelivät miksi hiukset putoavat päästä. Ratkaisu: päätettiin, että karvattomuus on trendikästä. Esimerkkejä löytyy pilvin pimein. Koronavirus ja siihen liittyvät asiat ovat vain yksi asia muiden joukossa.

Tee maailmalle, itsellesi ja minulle palvelus ja keskity näin joulun alla omaan ja läheistesi elämään. Älä jaa epäluotettavia totuuksia. Nyt on aikaa jutella ja välittää. Jätetään huomionkipeät, valtaa tavoittelevat ja edesvastuuttomat käärmeöljykauppiaat vaille huomiota ja noustaan yhdessä voittajiksi.

Kiitos. ❤️

Koronavirus

Kuvat / Yasmina Godden

Lue myös:

Koronatesti

JÄRVISYDÄN – ‘OI JOSPA KERRAN SINNE SATUMAAHAN KÄYDÄ VOIS…´

KUULUMISPOSTAUS – MITÄ MINULLE KUULUU NYT?

Musta sydän Apple TOIVOTTAVASTI TAPAAMME MYÖS SOMESSA Musta sydän Apple

INSTAGRAM

 FACEBOOK

BLOGLOVIN’

BLOGIT.FI

4 kommenttia

 1. Riina/Sarkasmia ja shampanjaa kirjoitti:

  Loistava postaus, Minna! Erinomaisia pointteja ja allekirjoitan joka sanan!

 2. Nina kirjoitti:

  Mielestäni tässä annetaan väärä mielikuva siitä mitä ”huuhailijat” yrittävät sanoa. Kyse on siitä että kun huolehdimme itsestämme, hyvinvoinnista, tunnemme rakkautta pelon sijaan, vahvistamme immuniteettiä, olemme terveempiä ja vahvempia myös koronan edessä, vrt. maskin takana toisiamme peläten ja desinfioiden kaiken mikrobistomme käsistä pois jonka meitä pitäisi suojata! Pelko aiheuttaa myös kehossamme reaktioita jotka ei tue hyvinvointia ja näin heikentää vastustusykyä mahdollisesti koronaan sairastuessa

  • minna kirjoitti:

   Ikävää, että ajattelet noin. Todellisuudessa en halua mollata ketään, vain herätellä. Mukavaa joulun odotusta sinulle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *