Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Mitä jos hyväksyisit itsesi läskeistä huolimatta

Housut Bia Brazil Plus *TÄÄLTÄ / Kuva Tomi Rehell

Jos laihduttaminen ei vain onnistu

Oletko tuskaillut vuosikausia kilojesi kanssa, oletko aloittanut miljoona laihdutuskuuria aina epäonnistuen, onnistunut ehkä joskus laihduttamaan, mutta sen jälkeen kilot ovat tulleet kaksin verroin takaisin? Kuulostaako laihdutusmainoksen alulle? Tämä ei ole sitä, vaan kehotan lopettamaan laihdutuksen. Läskeistä huolimatta, voit hyväksyä itsesi. Tuo kaikki on äärimmäisen rankkaa ja ainainen epäonnistumisen kokemus syö itsetuntoa todella rankasti. Lopulta elämässäsi saattaa pyöriä vain ja ainoastaan laihtuminen. Tuolloin homma ei ole vaivan väärti, vaan lopulta terveelliseksi tarkoitettu laihtuminen syö itsetuntosi, sosiaaliset suhteesi, vie mehut aivan kaikesta ja olet pahimmillaan syömishäiriön partaalla. Tälläisia tarinoita olen kuullut useiden naisten suusta ja itsekin olen aikanaan väkisin yrittänyt pitää kiinni fitnessvartalosta.

Tällöin on aika ottaa aikalisä

Jos tämä kuulostaa tutulle, kannattaa unohtaa koko laihtuminen vähäksi aikaa. Ottaa aikalisä. Kroppasi on ensinnäkin todennäköisesti aivan sekaisin toistuvien mitä kummallisempien pussikeittokuurien jäljiltä ja kaipaa lepoa. Kannattaa tasata tilanne noudattamalla ihan yksinkertaista ateriarytmiä, sekä syömään terveellisiä raaka aineita. Pitkät paastot pysäyttävät aineenvaihdunnan, ja keho alkaa polttamaan lihaksia. Tämän jälkeen seurauksena on usein myös paaston jälkeinen ahmiminen, jolloin rasva kertyy kroppaan entistä hanakammin. Tässä kohtaa kannattaa unohtaa ruoan punnitsemiset sun muut liikaa tarkkuutta vaativat asiat. Kun olet tasapainossa ja henkisesti valmis sekä tilanne on tasaantunut voit toki hankkia itsellesi hyvät ja turvalliset ohjeet painon putoamiseen. Anna kuitenkin itsellesi aikaa, äläkä taas hyppää ojasta allikkoon.


Housut Bia Brazil Plus *TÄÄLTÄ / Kuva Tomi Rehell / Tsekkaa myös Bodyaction ALE *TÄÄLTÄ

Liikunta ei yksistään laihduta mutta siitä voi nauttia

Liikunta yksinään on varsin tehoton laihdutuskeino, vaikkakin on hyvä lisä tukemaan painon pudotusta. Ruokavalio on avainsana. Kuitenkin liikunta on osa terveellistä elämäntapaa ja muokkaa vartaloa oikeaan suuntaan. Mitä enemmän lihasta kehossa on, sitä enemmän se polttaa rasvaa jne. Liikunta lisää hyvää oloa ja pitää viereystilan energisenä, sekä muokkaa vartaloa siten että rasvamassan osuus pienenee ja lihasmassan osuus suurenee, vaikka paino ei varsinaisesti putoaisikaan. Vaakaa ei siis aina kannata tuijottaa liikaa, koska se ei kerro suoraan rasvanpoltosta vaan tässä tapauksessa enemmänkin peili ja mittanauha. Omasta kokemuksesta voin sanoa että liikunta parantaa kehoitsetuntoa ja koon ollessa mikä tahansa voin kantaa itseni ylpeydellä.

Panosta hyvinvointiin – läskeistä ei aina kannata välittää

Liikunta lisää hyvinvointia ja energisyyttä, sitä kannattaa siis harrastaa. Unohda liikunnan harrastaminen pakkomielteisen laihtumisen toivossa ja opettele nauttimaan siitä että treenaat kovaa niin että hiki lentää, siksi että rakastat itseäsi, ei siksi että vihaat itseäsi. Hanki itsellesi edustavat treenivaatteet ja mene rohkeasti rinta rottingilla salille. Nauti naiseudestasi ja ala panostamaan sisäiseen, sekä ulkoiseen hyvinvointiisi. Se että sinulla on ylipainoa ei tarkoita sitä ettet voisi pitää kauniita vaatteita, meikata ja nauttia naisellisuudesta. Läskeistä huolimatta kehosi on temppelisi, jossa tulet elämään koko lopun elämäsi.


 Love your body and teach your mind to respect it. 

Instagram / Facebook / Bloglovin’

Snapchat: vahvatytto

Lue myös:

Treenivaatteet kurvikkaalle naiselle 

Onko paras ihminen se jolla on eniten kiire

Edellinen juttu:

24 KYSYMYSTÄ JOULUSTA

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *