Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Kannattaako Kyprokselle matkustaa talvella?

Lomamme alkaa Kyproksella olla jo yli puolenvälin ja olemme osanneet ottaa kaiken ilon irti. Matkamme on suuntautunut turkkilaisten valloittamalle alueelle Pohjois-Kyprokselle, mikä on suomalaiselle yleensä tuntemattomampaa seutua Kyproksesta.  En ole aikaisemmin matkustanut Kyprokselle, mutta lukuisia kertoja lähelle Kreikkaan ja pari kertaa myös Turkkiin. Maisemat ovat paikoittain karuja, mutta silti omalla tavallaan kauniita. Täällä on lämmintä riittävästi ja aurinkoa on Suomeen verrattuna riittämiin. Joka päivä asteita on ollut reilusti yli 20 parhaimmillaan 24. Vehreyttä ja kukkaloistoa on runsaasti. Ensimmäinen hotellimme sijaitsi  upealla paikalla meren rannalla ja toinen tunnelmallisesti vuoristossa.

Valon määrä piristää

Itse kuulun niihin, joille pimeä aika Suomessa ei ole helpoimmasta päästä ja uskon, että näin on erityisesti jo pelkästään genetiikkani puolesta. Valo vaikuttaa elämäni laatuun ja hyvinvointiini merkittävästi, mutta koska olen syntynyt ja kasvanut Suomessa olen oppinut selviytymään jotenkin. Kuitenkin useina talvina elämäni aikana olen matkustanut vähintään kerran talvessa jonnekin aurinkoiseen paikkaan, mikä on helpottanut talvista selviytymistä merkittävästi. Tätä Kyproksen matkaa ajatellen minulla ei ollut oikeastaan minkäänlaisia ennakko odotuksia, mutta täällä ollessani olen miettinyt että sesongin ulkopuolella matkustaminen näillä koordinaateilla oleviin kohteisiin on oikeastaan erittäin hyvä idea.

Hiljaisuus on ihanaa

Sesongin ulkopuolella hotelleissa on matkaseurueemme lisäksi todella vähän ihmisiä. Nyt viimeisenä parina päivänä kun olemme jääneet hotellille olemme olleet ainoat asiakkaat myöhäisellä aamiaisella ja lounaalla mikä on ollut todella rauhoittavaa. Samoin edellisessä hotellissamme ”ökykompleksi” Nooan arkilla, saimme nauttia täysin autiosta rannasta, puutarhasta ja Spa:kin huuti tyhjyyttään. Tavallaan unelma, hektistä työtä tekevälle kaupunkilaiselle. Mökin hiljaisuus, muuten varmasti sesongilla täpötäysistä kohteista.

Kypros on talvella hiljainen ja vehreä

Henkilökohtaisesti pidän Kyproksesta paljon näin joulukuun alussa, valon ja auringon määrä on Suomeen verrattuna huima. Parhaimmillaan altaalla voi ottaa aurinkoa bikineissä, mutta jos ei bikineissä vähintään t-paidassa. Hiljaisuus on arjen hektisyyden keskelle ihanaa ja varsinkin meidän matkamme hintataso uskomattoman alhainen.  Maisemat ovat uskomattoman kauniita ja vehreitä vielä tähänkin aikaan vuodesta. Toinen talven matkani tulee suuntautumaan todella ”ikilämpimään” Tansaniaan, joten Kypros sopii oikein hyvin matkakohteeksi näin joulukuun alussa kenelle tahansa. Toivon kuvien kertovan enemmän kuin tuhat sanaa.

Lue myös: VASTAAKO TSS TRAVEL VIIDEN TÄHDEN HALPA LOMA ODOTUKSIA – OSA 1

Vastaako TSS Travel viiden tähden halpa loma odotuksia – Osa 1

 Musta sydän Apple TOIVOTTAVASTI TAPAAMME MYÖS SOMESSA Musta sydän Apple

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN’

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *