Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

10 mielipidettä seksuaalisuudesta

 

En ole koskaan tehnyt varsinaista fakta postausta. Nyt sain Katrin blogista innoitteen ja päätin kertoa muutaman faktan itsestäni. Blogiini on tullut uusia lukijoita, joten esittelen samalla myös itseäni 10 faktaa kerrallaan.  Sekalaisen kokoelman sijaan esittelen faktoja aihealueittain. Ensimmäinen aihe on seksuaalisuus. Kerron siitä 10 mielipidettä ja faktaa. Seksi ja seksuaalisuus ovat edelleenkin jossain piireissä tabu. Mielestäni seksuaalisuudesta voi puhua avoimesti, mutta samalla myös asiallisesti ja revittelemättä. Seksuaalisuus kuuluu kaikille. Hyväksyvä ja tasapainoinen seksuaalisuus tukee ihmisen hyvinvointia, siinä missä muutkin asiat. Toivottavasti onnistun tällä postauksella saamaan hyvää avointa mieltä aikaan.

10 mielipidettä ja faktaa seksuaalisuudesta

1.  Ensimmäinen seksuaalinen kanssakäyminen vastakkaisen sukupuolen kanssa oli 14-vuotiaana.

2. Mielestäni seksi on luonnollinen asia, sekä läheisyys ja seksi kuuluvat luonnollisena osana parisuhteeseen.

3. Mielestäni on tärkeää, että parisuhteessa toimii avoin kommunikaatio. Kummankin on saatava avoimesti kertoa toiveistaan ja haluistaan pelkäämättä tyrmätyksi tulemista.

4. Suomessa suojaikäraja seksiin on 16-vuotta. Mielestäni se voisi ihan hyvin olla 18-vuotta. Aikuisen tai vanhemman henkilön ei missään nimessä mielestäni tulisi ryhtyä seksuaaliseen suhteeseen alle 18-vuotiaan kanssa.

5. Psykologia ja ihmisen mieli kiinnostavat minua paljon. Ihmisen seksuaalisuus ja siihen liittyvät asiat ovat myös todella mielenkiintoisia. Voisin hyvin kuvitella joskus opiskelevani myös seksuaaliterapeutiksi.

6. Kaikenlainen seksuaalisuus on hyväksyttävää ja sallittua. Kunhan se tapahtuu täysi-ikäisten ja edesvastuullisten henkilöiden yhteisymmärryksessä.

7. Sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen tulisi saada tuntea täydellistä tasa-arvoa ja hyväksyntää maailmassa jossa elämme.

8. Olen löytänyt oman seksuaalisuuteni kunnolla vasta sen jälkeen kun olen täyttänyt  kolmekymmentä. Itsetunto täytyy olla kunnossa, jotta pystyy avoimeen seksuaalisuuteen.

9. Mielestäni hyvä seksielämä sisältää vaihtelua, spontaaniutta, yllätyksellisyyttä ja toisen huomioonottamista.

10.  Orgasmi keskeisyys ei ole asian ydin. Nautintoon kannattaa varata aikaa ja keskittyä muuhunkin kuin vain suorittamiseen.

KUVAT / JH Kuva

 

 Musta sydän Apple SEURAA MINUA Musta sydän Apple

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN’

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *