Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Parhaimmat treenipaikat Helsingissä

 

Legginssit: * Bia Brazil Plus Size

Töölö gym – Helsingin bulein kuntosali

Töölö gym on ollut ykkös treenipaikkani alusta alkaen kun muutin Helsinkiin vuonna 2014, sali oli tuttu jo entuudestaan Helsingin reissuilta ja olin ollut siihen tyytyväinen. Sijainti on suuri syy miksi käyn pääsääntöisesti juuri Töölö gymillä, koska kotoani matkaa kertyy salille noin minuutin verran. Töölögymillä on rento meininki ja hyvä ilmapiiri ja sen lisäksi erittäin kattava valikoima laitteita ja painoja. Jokaiselle lihasryhmälle on omat isot alueensa ja esimerkiksi kyykky-,  ja penkkipaikkoja on useita. Samoin prässejä löytyy joka lähtöön ja aerobisista laitteista plussana kaksi rappuskonetta.  Sali sopii kaikentasoisille treenaajille, kilpaurheilijasta terveys liikkujaan.  TG:llä käy paljon kilpailijoita ja tavoitteellisesti treenaavia,  mutta tosiaan myös terveys liikkujia ja senioreita. Salilla on myös valikoima ryhmä liikuntaa ja spinningiä, mutta itse käyn täällä tekemässä vain perus puntit. Salilla on sellaista sopivaa rouheutta, eikä se ole liian konseptimainen kuntokeskus.

Workout & Yoga Töölö – Stadin parhaat ryhmäliikuntatunnit 

Olen pitkään kaivannut vaihtelua treeneihini ja samoin parannusta aerobiseen kuntooni. Se että kävelen paljon ei riitä kohottamaan muita kunnon osa-alueita kuin peruskestävyyttä. Silloin kun mun jalka meni poikki ja murtui pahasti kahdesta eri kohtaa vuonna 2009, siihen laitettiin ydin naula ja ruuvit nilkkaan. Sen jälkeen olen oikeastaan vähän vältellyt kaikkia hyppyjä ja tasapainoon liittyviä juttuja vaikka mun jalka alkoi voimaan paremmin kun toissa talvena kun nilkkaan jääneet ruuvit saatiin poistettua. Kuitenkin koin etten päässyt liikkumaan niin vapaasti kuin halusin, tasa-painoni on edelleenkin tosi huono ja varsinkin vasemmalla jalalla tekeminen haastavaa. Nyt sitten päätin haastaa itseni ja alkaa kehittämään kaikkia noita osa-alueita käymällä pari kertaa viikossa näillä tunneilla. Tunneilla joutuu myös käyttämään paljon keskivartaloa, minkä hallinta ei myöskään ole vahvimpia puoliani. Tunteja vetävät Gladiaattoreistakin tuttu Salama eli Suski ja aina iloinen Anna. Joogaajille löytyy myös omat tuntinsa, mutta niihin en ole vielä ehtinyt tutustua. Lisäksi fitness tyypeille vedetään paikassa poseharkkoja.

Mayor’s Gym – Rehellistä rautaa ja rockia

Uusin tuttavuuteni Mayor’s Gym sijaitsee Ruoholahden kauppakeskuksen 4. kerroksessa ja on oikein kunnon perinteinen kuntosali. Mulla on Mayorssille 10 kerran kortti ja olenkin oikeastaan itse vasta tutustumassa saliin ystäväni kautta. Mayorssilla on erittäin hyvä ja kattava valikoima laitteita ja painoja. Ilmapiiri on motivoiva ja reipas ja lihasta pursuaa joka luukusta. Kyniksenkään ei tosin tarvitse miettiä, voiko salille mennä koska fiilis on rento ja jokaista kannustava. Asiakaskunta koostuu monenlaisesta jengistä, mutta salilla käy huomattavan paljon fitness ja bodyporukkaa.

Eläintarhan urheilukenttä – raikasta ulkotreeniä

Loistava paikka tehdä erilaisia, juoksu- ja loikkatreenejä ulkona. Viime viikolla olin Helsingin Kisa-Veikkojen pikajuoksutreeneissä.  Ajan salliessa ajattelin jatkaa treeneissä käyntiäni kerran viikkoon. Eläintarhan urheilukenttä sijaitsee noin kymmenen minuutin kävelymatkan päässä  kotoani ja tällaiset juoksu- ja loikkatreenit ja ovat hiukan erilaista ärsykettä pötkyläjaloilleni ja harjoitukset tekevät myös tosi hyvää liikkuvuudelle. Valitettavasti pikajuoksu treenit siirtyvät nyt Myllypuroon sisätiloihin. Tuolloin matka treeneihin pitenee, mutta yritän parhaani.

Töölönlahti – sopiva aivojen tuuletus lenkki

Töölönlahdelle pääsee hetkessä ovesta ulos astuttaessa, ja käynkin kiertämässä Töölönlahden lähes päivittäin, joskus jopa kolme kertaa päivässä. Lenkissä menee noin vajaa puolisen tuntia ja se on oikein hyvä aamun aloitus tai illan raikastus. Lähden kiertämään Töölönlahden myös usein silloin kun olen ollut liian kauan sisällä ja tehnyt koneella esimerkiksi kouluhommia tuntikausia. Jossain kohtaa alkaa tuntua ettei ajatus enää kulje, niin silloin pieni happihyppely on paikallaan. Lenkki on juuri sopivan lyhyt, mutta tarpeeksi pitkä tähän tarkoitukseen. Rannalla voi ihailla joutsenia ja seurata vuoden aikojen vaihtelua hyvin. Keskustassa olevan lenkin varrelta on bongattu myös jäniksiä, supikoira ja kettu joten ei Helsingin keskusta ole ollenkaan niin karu kuin voisi luulla.

Instagram: 

@tyttosinaoletvahvaofficial

Facebook: Tyttö sinä olet vahva

Snapchat: vahvatytto

Edellinen juttu: Mikä minusta tulee isona

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *