Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva
Kaupallinen yhteistyö

Kolme helppoa vinkkiä säästämiseen

Kaupallinen yhteistyö: Financer

Säästäminen on varmasti sellainen asia mikä koskettaa monia. Miten saisi rahat riittämään niin, että jäisi vielä jotain säästöön? Suomessa elämä on kallista, varsinkin pääkaupunkiseudulla. On ihan hyvä välillä miettiä mihin kaikkeen rahaa oikein meneekään ja miten mahdollisesti voisi säästää. Tähän postaukseen kasasin kolme konkreettista ja helppoa vinkkiä säästämiseen.

Eroon luottokierteestä

Minusta on hyvin sanottu, että jos sinulle ei ole varaa ostaa jotakin käteiselle, ei sinulle ole silloin siihen varaa. Luottokortit saattavat antaa joustoa talouteen, mutta voivat myös vaikeuttaa talouden hallintaa. Minulla oli parikymppisenä useampia luottokortteja ja huomasin, että lyhennyksiin menee ihan liikaa rahaa. Katkaisin kierteen kerralla, enkä ole sen jälkeen tarvinnut luottokorttia olleenkaan. Saatan hankkia joskus jotakin osa-maksulla tai laskulla mutta olen pitänyt kiinni siitä, että vain yksi asia kerrallaan. Ei niin, että osa-maksuihin menee kuukausittain suuria summia.

Tulot ja menot viivan alle

Hyvä tapa olla tietoinen omasta kulutuksesta on listata tulot ja menot viivan alle. Esimerkiksi:  Asuminen 900€, Ruoka 300€, puhelinlasku 60€, vaatteet 200€, harrastukset ja virkistys 200€ = 1660€. Sitten kun vähentää tuon summan omista tuloista tietää hyvin paljonko jää ylimääräistä, mitä voi laittaa säästöön / ostaa jotakin muuta. Tietoisuus parantaa ainakin omalla kohdallani ostokäyttäytymistäni, eikä yllättäviä tilanteita pääse näin ollen tulemaan. Pieniäkin summia voi sijoittaa ja saada pesämunaa kerrytettyä helposti ja melko vaivattomasti. 

Älä heitä mitään turhaan pois

Olen itse ihan erityisen tarkka ruoasta ja siitä, ettei ruokaa heitetä turhaan pois. Tiedän tasantarkkaan mitä syön ja ruokahävikkiä tulee käytännässä 0%. En ole sellainen tyyppi, että ostaisin viikon  ruoat kerralla kaupasta, mutta syön usein samoja asioita ja valmistan ruokaa kerralla sen verran mitä tiedän syöväni. Nykyään kaikessa muussakin on meneillään KonMari villitys ja ajatellaan, että mitä vähemmän tavaraa sen parempi. Tavallaan kyllä, mutta itse olen huomannut, että saatan kaivata jotain pois heitettyä tavaraa jonkin ajan kuluttua ja pahimmassa tapauksessa olen joutunut ostamaan uuden. Kannattaa siis miettiä tarkkaan mistä luopuu.

Financer on koonnut  myös 189 Säästövinkkiä jokaiseen tilanteeseen TÄNNE.  Vinkkejä rahastosäästämiseen löydät TÄÄLTÄ ja osakesijoittamiseen TÄÄLTÄ. Kannattaa käydä tutustumassa.

 Musta sydän Apple SEURAA MINUA Musta sydän Apple

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN’

Kaupallinen yhteistyö: Financer

2 kommenttia

  1. Outi kirjoitti:

    Säännöllinen elämä helpottaa kyllä taloudenhallintaa. Mielestäni luottokortit ovat kuitenkin yksi keino jakaa kuluja useammalle kuukaudelle, erityisesti kun on kyse isommista hankinnoista tai matkoista. Nykyään matkustaminen on aika haastavaa, jos ei ole luottokorttia. Toisaalta vuosimaksutonta, esim. https://www.vertaalaina.fi/luottokortit.html luottokorttia voi säilyttää vain reissuja varten, jos ei muuten halua hyödyntää luotto-ominaisuutta. Esim. Bank Norwegianin luottokortti on käytännössä ilmainen, jos vain maksaa laskun aina kokonaisuudessaan pois.

    Ruokaostoksia ja ruokahävikkiä vähentää kyllä tehokkaasti se, että syö pääsääntöisesti saman kaavan mukaan. Tämä mahdollistaa sen, että käy harvemmin kaupassa, jolloin tulee ostettua myös vähemmän heräteostoksia. Myös ylijäämäruokien hyödyntämiseen kannattaa keksiä vaihtoehtoja.

    • minna kirjoitti:

      Totta näinkin. Ajattelin itsekin, että matkustaminen on mahdotonta ilman luottokorttia mutta Debit kortti käy ihan siinä missä luottokorttikin nykyään. Hyviä vinkkejä sinulta, moni tekee heräteostoksia kaupassa jos käy siellä useammin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.