Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Häikäiseekö tulevaisuus

Tulevaisuuden häikäisyyn kannattaa varustautua mahdollisimman suurilla aurinkolaseilla. LASIT TÄÄLTÄ. Kuvassa bloggaaja-kollegani Aaro Huttunen. KUVA Jere Viinikainen

Tulevaisuus vs. menneisyys

Kevät tekee tuloaan, hitaasti mutta varmasti. Olen miettinyt nyt myös paljon elämääni ja tulevaisuutta. Opiskelua on jäljellä enää vuosi, sitten pitää tehdä päätöksiä tulevaisuuden suhteen tai sitten antaa vain elämän johdattaa.  Olen sitä mieltä että pitää elää tässä hetkessä, tiedostaa oma menneisyys ja katsoa samalla tulevaisuuteen. Jos ihminen ei tiedä, miten ja mistä tähän hetkeen on tultu, on vaikeaa ymmärtää tätä hetkeä ja tulevaa. Kaikella on tarkoituksensa.

Kun menneisyyttä pystyy arvioimaan  kriittisesti ilman vihaa ja katkeruutta, ilman syyllisen etsimistä ollaan jo pitkällä oman itsensä kehittämisessä. Analysoinnissa voi keskittyä omien onnistumisten ja virheiden ymmärtämiseen ja  niiden kautta oppimiseen.

Elämä ei ole mielestäni myöskään  tarkoitettu elettäväksi täysin etukäteen tehtyjen suunnitelmien mukaan, vaan se on tarkoitettu elettäväksi tässä hetkessä. Olen itse usein aika kauas katseinen, mutta usein ihmiset saattavat käyttää aivan liikaa aikaa ja energiaa tarkkojen suunnitelmien tekemiseen. Linnut jäävät tällöin näkemättä ja saatamme menettää mahdollisuuksia joita tulee yllättäen matkamme varrelle.

Tykkään asettaa itselleni tavoitteita, mutta olen huomannut että liika kontrolli mikä määrää elämää ei ole hyväksi. Suunnitelmia ja tavoitteita on hyvä myös osata muokata elämän mukaan.  Matkasta pitäisi pystyä nauttimaan aina, oli kyse sitten fitness kilpailuun valmistautumisesta tai tiukasta urasuunnitelmasta. Vaikka olisimme tehneet kuinka hienoja suunnitelmia, matkaan voi tulla yllättäviä muutoksia. Elämä muuttuu koko ajan ja yllättäen se voi muuttua myös hyvin odottamattomaan suuntaan.

Läsnä hetkessä

Liian monen asian tekeminen yhtäaikaa ei ole hyväksi, silloin ei voi nauttia mistään asiasta täysillä. Olen keskittynyt viimeaikoina siihen että olisin enemmän läsnä siinä mitä teen. Elämässäni on monia osa-alueita mitkä eroavat hyvin paljon toisistaan, ja niihin keskittyminen vaatii sitä että on hetkessä läsnä. Olen tietoisesti vähentänyt somettamista ja esimerkiksi jatkuvaa sähköpostien tarkkailua, koska tämä vie jatkuvasti pois läsnäoloa. Jos olen  hyvässä seurassa en tarvitse siihen puhelinta. Tämä hetki on parasta mitä meillä on ja jokaisella hetkellä meillä on mahdollisuus muuttaa elämäämme parempaan suuntaan.

Musta sydän Apple  Seuraa Musta sydän Apple

Instagram / Facebook / Bloglovin’

Lue myös:

Tee rauha menneisyytesi kanssa – Näin se ei turmele tulevaisuuttasi 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *