Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Tyytyväisyys tappaa kehityksen?

Tyytyväisyys tappaa kehityksen on mantra jota hoettiin paljon fitness/kehonrakennus piireissä aikanaan ja varmasti hoetaan vieläkin. Entinen valmentajani sanoi tämän minulle ja näin ollen otin asian kirjaimellisesti. Jos halusi kehittyä lajissa, ikäänkuin kuului asiaan ettei tyytyväinen saanut olla. Ajateltiin, että tyytyväisyys tappaa kehityksen. Tavallaan nyt vuosia jälkeenpäin ymmärrän sanoman pointin, mutta sen oikein ymmärtäminen vaatii mielestäni ihmiseltä vahvaa perus tyytyväisyyttä itseensä. Vankkaa pohjaa itsetunnolta ja oikeanlaista ymmärrystä siitä mitä tuo sanoma viestii.

Tappaako tyytyväisyys kehityksen?

Nyt jälkeenpäin kun mietin noita fitness aikoja, olisin saanut olla tyytyväinen omaan tekemiseeni, omistautumiseeni  ja tuloksiin mitä lyhyessä ajassa sain aikaan.  Ajattelin kuitenkin, että tyytyväisyys tappaa kehityksen enkä osannut olla yhtään tyytyväinen. Nyt kun ajattelen asiaa pitäisi ihmisen saada hetken aikaa tuntea tyytyväisyyttä, jotta voi hetken aikaa rentoutua ja tarkastella mennyttä taivaltaan tyytyväisenä ilman huonoa omaatuntoa.  Hyväksyä rauhassa sen missä on sillä hetkellä. Jatkuva tarve suorittaa paremmin, olla parempi ja kehittyä näennäisesti  voi viedä voimat ja on varmasti osaltaan syy ihmisten huonoon vointiin ja loppuunpalamisten kasvuun.  Jatkuva tarve ahmia vaikkapa  koulutusta tai tuloksia treenissä, ei välttämättä tarkoita sitä että kaikkia opiskeltua oltaisi sisäistetty.

Liian nopeasti edetessä ihminen saattaa alkaa tuntea huonommuutta siitä, ettei olekaan huipulla hyvä vaan oikeastaan surkea. Melkein parempi mielelle olisi olla hetken aikaa siellä keskitasolla hyvä ja nauttia siitä. Sillä tasolla missä oikeasti on. Tyytyväisyys ei tapa kehitystä, mutta hötkyily ja kurkottaminen liian korkealle nopeasti voi tappaa. On parempi sisäistää asiat syvällisesti, eikä vaan höntyillä päättömästi pyrkien eteenpäin suorittaen.

Kuvat / Yasmina Godden

Ole tyytyväinen

Kannustan ihmisiä olemaan tyytyväisiä tähän hetkeen ja siihen mitä tähän mennessä on saavutettu. Muistamaan ennenkaikkea sen mistä ollaan lähdetty matkaa kulkemaan. Tasannevaiheita saa ja pitää olla. Ei ole välttämätöntä tavoitella aina seuraavaa askelta vaan on lupa vain olla ja nauttia nykyisyydestä. Sillä tasolla missä nyt olet, voit tulla mestariksi. Nauti. Kun valmistuin AMK:sta viime keväänä ajattelin, että elän tasannevaihetta nyt pari vuotta ja mietin sitten mitä haluan seuraavaksi vai olenko tyytyväinen nykyisyyteen. Huomaan kuitenkin, että olen selannut jo koulutusvaihtoehtoja jatkoa ajatellen ja miettinyt kaikenlaisia vaihtoehtoja mitä lähtisin tavoittelemaan seuraavaksi, mutta maltan. Keskityn siihen missä olen nyt. Ja kyllä, olen tyytyväinen. Se ei tapa kehitystäni.

Lue myös:

15 kysymystä hiuksista

 Musta sydän Apple SEURAA MINUA Musta sydän Apple

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN’

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.