Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

AlfaNainen

Postauksen kuvat: Marianne Ketelimäki / Instagram / Facebook

Olenko  alfanainen

En ole löytänyt tälle ennen sanaa, mutta jo parikymppisenä työkaverini sanoi minulle että miesten voi olla vaikeaa lähestyä sinua ” koska olet niin itsenäinen ja tiedät mitä haluat”. Hänen mielestään olin alfanainen. Vähän aikaa sitten myös hyvä ystäväni täällä sanoi minulle että ” Sähän olet tuollainen pelottava alfanainen”.

Jo nuorena minulla oli selkeät visiot tekemisistäni ja elin erityyppistä elämää kuin moni ikätoverini silloin. Varmasti paljon muitakin syitä lähestymisen puutteeseen oli, mutta epäilemättä tuo oli yksi niistä varsinkin silloin nuorempana. Silloin en paljon oman ikäistäni seuraa löytänyt vaan tapasin aina itseäni reilusti vanhempia kumppaneita. Luulen että sellaiset piirteet kuten se etten koe tarvetta muuttaa itseäni mahtuakseni tiettyyn muottiin on vain kasvanut iän myötä. Olen löytänyt paikkani, tiedän mitä olen ja mitä taas en ole. Uskallan elää elämääni siten miten parhaaksi näen, enkä välitä paljoakaan muiden mielipiteistä koskien omaa elämääni. Kestän nykyään paineita suhteellisen hyvin, ja olen oppinut etteivät huolet tai tekemättömät työt ainakaan stressaamalla parane. Tunnistan tuota alfanaista itsessäni kyllä jonkin verran, mutta en ihan 100%:sesti. Toisaalta omaan äärimmäisen paljon herkkyyttä, minkä alfanainen saattaa kätkeä lujaluonteisuutensa alle.

Uskallus elää ja antaa muiden elää

Alfamaisuus tulee myös siitä että uskaltaa olla selkä suorassa oma itsensä ja kantaa itsensä ylpeydellä. Itsevarmuus ei tarkoita sitä että pitäisi itseään täydellisenä. Se tarkoittaa sitä että juurikin ymmärtää ettei ole täydellinen, ja että on inhimillistä ettei kukaan muukaan ole. Ylimielinen ei tarvitse olla, eikä loukata ainakaan tietoisesti muita. Kuitenkaan oloaan ei tarvitse anteeksi pyydellä. Alfanainen keskittyy omaan suoritukseen, eikä keskity muiden huonoon suoriutumiseen, kuin korkeintaan auttaakseen. Tunteista ja elämästä alfanainen ottaa vastuun, eikä anna negatiivisten ihmisen vaikuttaa elämään. Ehkä juuri tuo itsevarmuus on juuri se mikä saattaa pelottaa muita.

Alfanaisen näyttävyys

Kun alfanainen saapuu huoneeseen hänet yleensä huomataan. Alfanainen ei häpeile pukeutua huomioita herättävästi tai näyttävästi, vaan nauttii siitä. Hän kantaa itsensä kunnialla tilanteessa kuin tilanteessa, ja tiedostaa olevansa oman itsensä käyntikortti missä tahansa. Hän pitää usein näyttävistä asioista ja esineistä, ja haluaa että hänen ympärillään kaikki on viimeisen päälle. Alfanainen päätyy usein lauman johtajaksi tai itsenäiseksi yrittäjäksi ja juuri päämäärä tietoisuutensa vuoksi, alfanainen ei suostu noudattamaan sääntöjä mitkä ovat hänen omia arvojaan vastaan. Vastoinkäymisistä alfanainen selviää, mutta oppii. Hän nousee kaatumisen jälkeen ylös, niinkuin mitään ei olisi tapahtunutkaan.

 

Tarvitseeko alfanainen alfauroksen

Alfauros ja alfanainen sopivat varmasti kumppaneina toisilleen. Jos molemmista löytyy sitä aitoa alfaa eli kykyä antaa tilaa toisella, eikä jyrätä kaikkea alleen, onnistuu suhde varmasti vallan mainiosti. Kun alfanainen päättää jotakin, hän sitoutuu siihen täydellisesti, joten kumppanin täytyy olla yhtä halukas sitoutumaan. Huonosta suhteesta alfanainen osaa lähteä, eikä suostu tyytymään sellaiseen toista kertaa vaan aistii merkit jo kaukaa. Toisaalta alfanaiselle voi käydä hyvin hiukan hillitympi kumppani, mutta sellainen joka tietää kuka on ja mihin on menossa.

 

Instagram: @tyttosinaoletvahvaofficial

Facebook: Tyttö sinä olet vahva

Snapchat: vahvatytto

Edellinen juttu: Viikon kohokohdat pimeyden keskellä

 

 

2 kommenttia

  1. Mary kirjoitti:

    oot upea 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *