Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva
Kaupallinen yhteistyö

Mitä verikokeeni kertoivat?

Kaupallinen yhteistyö: SYNLAB

SYNLABIn järjestämässä vaikuttajatapahtumassa pääsimme tutustumaan Synlabin laboratorioon. Keskuslaboratorio sijaitsee Helsingin Kivihaassa.

Nykyään tietoisuus terveydestä on kasvanut. Haluamme tietää miten voimme, mikä on ainoastaan hyvä asia. Haluamme huolehtia terveydestämme ennaltaehkäisevästi. Ennaltaehkäisy on ensiarvoisen tärkeää nimenomaan terveyden kanssa, näin voimme välttyä monilta vaivoilta ja sairauksilta.

SYNLAB on mahdollistanut tutkimuksissa käymisen ilman lähetettä ja päädyin tekemään heidän kanssaan yhteistyötä,  heillä järjestetyn vaikuttajatapahtuman seurauksena. Olin tätä ennen toivonut terveyskeskuksesta verikokeita missä mitattaisiin d-vitamiini ja ferritiini pitoisuudet verestä. Sain lähetteen verikokeisiin, mutta toiveeni oltiin jätetty huomioimatta kokonaan. Onneksi SYNLAB astui sopivasti eteeni ja sain toivottua tietoa terveydentilastani.

SYNLAB on yksityinen lääketieteellisen diagnostiikan tuottaja Suomessa. Heillä saa teetettyä yli 5000 yksittäistä laboratoriotutkimusta ja toimipisteitä on ympäri Suomea.  Niissä pääsee laboratoriopalveluiden lisäksi teettämään kuvantamispalveluita ilman lähetettä! He tekevät mammografiatutkimuksia, magneettitutkimuksia, ultraäänikuvauksia sekä röntgenkuvantamista. Esimerkiksi kalliina pidetty magneettikuvaus on mahdollista saada SYNLABISTA kohtuulliseen hintaan.

SYNLAB Suomi on osa maailmanlaajuista SYNLAB-konsernia, joka on yksi johtavista lääketieteellisistä laboratorioista. SYNLABin missio on tarjota lääketieteellistä huippudiagnostiikkaa kaikkien saataville.

Mitä verikokeita minulle tehtiin?

Minulle tehtiin  SYNLABIN  kampin toimipisteessa  Liikkujan tutkimuspaketti ja Terveystarkastuspaketti. Nämä paketit ovat osittain päällekkäisiä mutta koska halusin mahdollisimman kattavan kuvan omasta terveydentilastani verikokeiden perusteella, valitsin molemmat. Terveystarkastuspaketissa on 13 verikoetta, Liikkujan paketissa 12. Molemmat maksavat 89 € + näytteenottomaksu 13,50 €.

Molemmat paketit sisältävät:

TÄYDELLINEN VERENKUVA-ANALYYSI antaa tietoa veren hapenkuljetuskyvystä ja mahdollisesta anemiasta, infektioista, verisuonisairauksista.

FERRITIINI mittaa elimistön rautavarastoja millä voi olla yhteys väsymykseen.

CRP mittaa elimistön tulehdustilaa.

GLUKOOSI paastoplasmassa eli veren sokeri on tärkeä energialähde ja kertoo sokeritaudin riskistä.

KREATINIINI + eGFR kuvastaa munuaisten toimintaa.

VITAMIINI D (25-OH) on tärkeä vitamiini kalsiumin imeytymisen kannalta, sekä luustolle ja lihaksille.

KOKONAISKOLESTEROLI mittaa sydän- ja veritautien riskiä.

Liikkujan paketti sisältää lisäksi:

ASPARTAATTIAMINOTRANSFERAASI (ASAT) mittaa maksan, sydämen sekä lihaksiston kuntoa.

KREATIINIKINAASI kertoo lihasten kunnosta.

UREA heijastaa ravinnosta saatavan proteiinin määrää sekä elimistön aineenvaihdunnan tilannetta.

KALSIUM on luiden, hammasten, lihasten ja hermoston normaalitoiminnan kannalta välttämätön mineraali.

MAGNESIUM on tärkeä hivenaine lihasten hyvinvoinnin kannalta.

Terveystarkastuspaketti sisältää lisäksi:

GLYKOHEMOGLOBIINI (HbA1c) kuvaa veren sokerin keskimääräistä pitoisuutta näytteenottoa edeltävän 6-8 viikon ajalta.

ALANIINIAMINOTRANSFERAASI (ALAT) mittaa maksan terveydentilaa.

HDL- ja LDL-KOLESTEROOLI sekä TRIGLYSERIIDIT mittaavat sydän- ja verisuonitautien riskiä.

KILPIRAUHASTA STIMULOIVA HORMONI (TSH) on ensisijainen testi kilpirauhasen toiminnan arviointiin.

Liikunnalliselle ihmiselle suosittelisin ehdottomasti Liikkujan tutkimuspakettia. Liikkujan tutkimuspaketti antaa katsauksen elimistön yleisestä terveydentilasta, auttaa havaitsemaan piileviä terveysongelmia, arvioimaan immuunijärjestelmän vahvuutta ja elimistön energiavaroja. Paketissa mitattavat maksa- ja munuaisarvot kertovat fyysisen rasituksen vaikutuksesta elimistöön. Tutkimuksessa määritetään suoritus- ja palautumiskykyyn vaikuttavien raudan, kalsiumin, magnesiumin ja D-vitamiinin pitoisuudet. Jos treeni ei jostain syystä kulje, yhtenä vaihtoehtona on käydä testaamassa urheilijalle tärkeät veriarvot.  Tuloksista voi olla myös apua  treeniohjelman kuin ravitsemuksenkin suunnittelussa.

Terveystarkastuspaketti taas antaa perusteellisen katsauksen yleisestä terveydentilasta, immuunijärjestelmän vahvuudesta, munuaisten, maksan ja kilpirauhasen toiminnasta sekä auttaa arvioimaan sydän- ja verisuonisairauksien syntymisen riskiä. Paketti sisältää myös verensokerin, kolesterolin, raudan ja D-vitamiinin pitoisuusmääritykset. Tutkimus auttaa havaitsemaan mahdolliset piilevät terveysongelmat sekä ennaltaehkäisemään näiden syntyä. Tämä suositellaan tehtäväksi ennaltaehkäisevästi muutaman vuoden välein.

SYNLAB tarjoaa useita valmiita tutkimuspaketteja, joista voit valita helposti omasi TÄSTÄ.

SYNLABin lääketieteellinen johtaja Tommi Vaskivuo esittelee erilaisia laboratoriopaketteja.

Miten voin verikokeiden perusteella?

Minua kiinnosti verikokeissa ferritiini, joka on ollut paljon tapetilla. Ferritiinin alhaisuus voi vaikuttaa oloon, muun muassa väsymyksenä, heikkoutena, pääsärkynä ja alentununeena suorituskykynä. Talvella koin jonkinasteista väsymystä ja halusin selvittää, ettei sen syynä ole mikään muu kuin yleinen kaamosväsymys. Ferritiiniarvoni oli kuitenkin ihan viitearvoissa 57.7 (µg/l) kun viitearvot ovat 10.0-150.0. Olin syönyt rautatabletteja säänöllisen epäsäännöllisesti ja lääkärin konsultaation yhteydessä todettiin vain, että voi alkaa syömään niitä säännöllisesti. Itselläni valon määrä vaikuttaa väsymykseen oleellisesti ja nyt olenkin jo paljon virkeämpi. Ainut arvo joka ei ollut viitearvojen sisällä oli Trombosyyttien eli  verihiutaleiden määrä, joka oli hiukan yli viitearvojen. Näin on ollut kohdallani aina ja lääkärit ovat todenneet sen olevan geneettistä.  Muuten kokeiden tulokset olivat erinomaiset ja ne antoivat minulle hyvää oloa sitä kautta, että tiedän verikoiden perusteella terveyteni olevan kunnossa.

SYNLAbissa asiointi oli helppoa ja vaivatonta.  Ajanvaraus sujui kätevästi netistä ja kokeisiin pääsin vaivattomasti seuraavana päivänä ilman odottelua. Palvelu SYNLAbissa oli erinomaista ja asiantuntevaa. SYNLABin lahjakortti on myös erinomainen lahjaidea henkilölle joka on kiinnostunut terveydestään. Mikä olisikaan lämpimämpi ajatus kuin osoittaa antamallasi lahjakortilla kuinka paljon välität tärkeästä ihmisestä ja hänen terveydestään.

 

 Musta sydän Apple SEURAA MINUA Musta sydän Apple

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN’

Kaupallinen yhteistyö: SYNLAB

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *