Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Kuinka toimia ihmisen kanssa josta et pidä?

Pyrin aina lähtökohtaisesti löytämään jokaisesta ihmisestä jotain hyvää. On silti väistämätöntä, että välillä kohtaamme ihmisiä joilla ne niin sanotusti ärsyttävät piirteet ovat ne mitkä hyppäävät  silmille. Elämässä törmää ihmisiin, joiden kanssa emme vain puhu samaa kieltä, emme tule toimeen ja joista emme yksinkertaisesti pidä. Kuinka sitten toimia tällaisten ihmisten kanssa? Läheiset ystävät voimme valita ja elämästä kannattaa yleensä poistaa sellaiset ihmiset jotka tuottavat pahaa mieltä. Mutta entäpä jos emme voi valita vaikkapa puolison perhettä, ystäviä, omaa sukua tai vaikka työkaveriamme? Joskus taas saatamme joutua hoitamaan epämiellyttävän ihmisen kanssa asioita esimerkiksi asiakaspalvelussa. Kuinka toimia jos joudut tai päätät suoriutua tällaisen ihmisen kanssa josta et pidä. Pohdin asiaa ja listasin alle muutaman.

Pysy rauhallisena

Usein epämiellyttävä ihminen saa aikaan meissä tunne reaktion. Alamme vaistomaisesti puolustautumaan jos meitä kohdellaan ikävästi tai toinen ihminen triggeröi meitä jollain tapaa. Ajattelen ollessani ihmisen kanssa jonka kanssa en ole ollenkaan samalla aaltopituudella, että tämä ihminen on kuitenkin sellainen kuin on jostakin inhimillisestä syystä, eikä ole tavallaan hänen vikansa että hän on sellainen kuin hän on. Elämä on vain tehnyt hänestä sellaisen. Rauhallisena ja neutraalina pysyminen auttaa meitä pitämään voiman itsellämme. Jos hermostumme toinen ihminen saa meidät vieläkin herkemmäksi.

Hyväksy ja anna mahdollisuus

Kuuntele silti mitä toisella on sanottavana. Hyväksy, että olette eri mieltä. Eri mieltä oleminen ei ole syy riitaan. Hyvä tapa on todeta, että olemme tästä asiasta eri mieltä eikä lähteä mukaan väittelyyn mistä ei selvästi tulisi loppua. On hyvä pystyä seisomaan sanojensa takana ja vaikka toinen osapuoli olisi erimieltä ei konfliktiin ole pakko joutua. Toki olisi kaikkein paras pystyä puhumaan jos kokee, että tilanteella olisi mahdollisuuksia muuttua. Aina näin ei ole ja toinen ihminen saattaa aiheuttaa jo itsessään niin luotaantyöntävän reaktion, ettei mahdollisuutta rakentavalle keskustelulle halua ainakaan samassa tilanteessa antaa. Tällöin tilanteesta on oikeus hakeutua pois.

Epämiellyttävä ihminen – Anna tilaa

Vaikka toinen ihminen olisi jatkuvasti mahdotonta sietää, muistetaan että meillä on silti avaimet omaan onneemme. Jos emme voi poistaa kokonaan niitä ihmisiä elämästämme, joista emme pidä niin pidetään he mahdollisimman kaukana. Silloin kun joudumme olemaan lähellä, pysytään neutraalina tai keskustellaan. Kun toinen ihminen pääsee ihon alle negatiivisella tavalla, pitää olla herkkä ettemme loukkaa itseämme lisää.  Vaikka toinen ihminen loukkaa, voimme itse vaikuttaa siihen miten siihen suhtaudumme. Muistetaan, että me valitaan ne taistelut joihin lähdemme ja säilytetään sisäinen rauhamme. Jos rauha hetkeksi häiriintyy, ei hätäännytä, hengitetään ja palautetaan rauha takaisin.

Mitä tunteita postaus herätti?

Oletko tilanteessa jossa joudut pitämään epämiellyttävää ihmistä elinpiirissäsi?

Lue myös:

Onko koulutuksella väliä? 

 Musta sydän Apple TOIVOTTAVASTI TAPAAMME MYÖS SOMESSA Musta sydän Apple

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN’/ Blogit.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *