Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Painonnosto – Uusi lajini?

Painonnoston alkeet

Tänään oli kolmas kerta painonnosto kurssilla, päivän aiheena oli työntö. Kurssi koostuu neljästä kerrasta, joissa käydään läpi perus asiat. Ensimmäisellä kerralla oli teemana maastaveto, toisella kyykky. Nyt kolmannella kerralla aiheena oli työntö ja seuraavalla kerralla on tempaus. Treenit kestävät aina kolme tuntia, joten yhdellä kerralla tekniikkaa ehtii harjoitella hyvin. Tekniikka harjoitellaan noin 1,5h ja lopuksi olemme tehneet jokaisella kerralla lisäksi jonkun kovan toiminnallisen treenin. Siinä on päässyt hyödyntämään opittua ja saanut kunnolla hien pintaan. Tänään teimme poikkeuksellisesti lopuksi Assault Bike- haasteen joka kyllä veti voimat hyvin pois. Kursia vetää inspiroiva ja painonnostossa mainetta niittänyt Noora Karjalainen ja se järjestetään Katajanokalla The Park Satamassa.

Painonnosto vaatii monipuolisuutta

Painonnosto on vaativa laji ja siinä tarvitaan paljon tekniikkaa, sekä liikkuvuutta. Aloitimme tekniikan harjoittelun pelkällä kepillä, sitten siirryimme pelkään tankoon ja lopuksi vasta lisäsimme tankoon painoja. Painonnostossa pyritään nostamaan tanko kahdella kädellä ylös suorille käsille. Tekniikkoja on kaksi ja ne ovat työntö ja tempaus. Kilpailuissa voittaa se joka on nostanut kaikista suurimman yhteistuloksen. Maastaveto ja kyykky pitää olla kunnossa kun lähdetään harjoittelemaan nostoja. Siksi kävimme ensimmäisillä kerroilla läpi niiden tekniikoita. Liikkuvuus on todella tärkeässä roolissa painonnostossa ja siksi oheisharjoitteita on monenlaisia. Painonnostossa tarvitaan nopeutta, liikkuvuutta, räjähtävyyttä, ketteryyttä, sekä tietty voimaa. Ei siis riitä, että harjoittelet pelkästään nostoja.

Muutakin kuin terveysliikuntaa?

Minulla alkaa olla historiaa säännöllisestä painoharjoittelusta  jo reilut kymmenisen vuotta. Viime vuosina olen kuitenkin treenannut hyvin fiilis painoitteisesti. Ilman, että tähtään mihinkään lajiin. Lähinnä sen vuoksi, että treenaaminen on kivaa ja siitä tulee hyvä olo. Painonnosto lajina kiehtoo, sen monipuolisuuden vuoksi. Olen kuitenkin aina hakenut tavoitteellisuutta treenaamiseen ja kaipaan mukaan muutakin kuin terveysliikuntaa.  Pelkästään kestävyyslajit eivät ole juttuni ja kaipaan sitä, että lajissa kuin lajissa voidaan käyttää voimaa. Tältä neljän kerran kurssilta saa hyvin eväät alkuun sekä hyvän kosketuksen lajiin. Kurssin jälkeen on hyvä miettiä jatkoa. Ehkä painonnostosta voisi tulla lajini?

 Musta sydän Apple SEURAA MINUA Musta sydän Apple

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN’

 

 

 

 

 

 

2 kommenttia

  1. Jyri kirjoitti:

    Painonnosto on kyllä kiva ja todella haastava laji. Itse kävin painonnostokurssin mielenkiinnosta. Mullekin jäi sellainen tunne, että sitä voisi ihan säännöllisemmin harrastaa. Silloin vain treenasin tavoitteellisesti toista lajia, niin painonnosto jäi kurssin jälkeen. Luulen, että multa on asiat jo niin unohtuneet, että olisi hyvä aloittaa uudella kurssilla.

    Kovasti tsemppiä treeneihin!

    • minna kirjoitti:

      Kiitos treeni tsempistä. Ei muutakuin uudestaan lajin pariin. Hyviä treenejä myös sinulle ja mukavaa kevättä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *