Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Tuleeko elämäni olemaan joskus Tansaniassa

Loma on mennyt pikavauhtia

Lomani Tansaniassa on edennyt hyvää vauhtia ja päivät menevät kuin siivillä. Tulin eilen takaisin Dariin isäni ja äitipuoleni luota Moshista. Matka meni oikein hyvin ja oli mukavaa käydä vähän pienemmässä kaupungissa vaihteeksi. Vähän kuin olisi käynyt Helsingistä Jyväskylässä. Luonto on Moshissa äärimmäisen kaunis ja kävimme patikoimassa tiistaina läheiselle vesiputoukselle ja takaisin. Keskiviikkona kävin tutustumassa paikalliseen orpokotiin missä suomalainen hyvä ystäväni on ollut töissä pari vuotta sitten. Lapset olivat hurmaavia. Muuten vietimme vain mukavaa aikaa kotona. Nyt olen siis takaisin Darissa, ja viikonlopuksi on monenlaista ohjelmaa, syntymäpäivistä,  naisten  ”Kitchen partyihin”. Maananataina sitten suunta Sansibarille nauttimaan vielä viimeisistä lomapäivistä.

Uskomattomia elämyksiä

Olemme tehneet monenlaisia juttuja. Olen päässyt käymään Tansanialaisissa häissä, ja osallistunut jokaisen perheen rutiineihin heidän mukaansa. Sisarukseni ovat järjestäneet niin että ovat töistä vapaalla, riippuen siitä kenen luona olen, juuri niin etten joudu olemaan yksin päiviä. En oikein tiedä miksi viime kerrasta täällä vierähti niin pitkä aika, niin suuri elämys Tansania aina on. Toisaalta juuri näinä vuosina olen tehnyt suuria muutoksia elämässäni, joten energia on mennyt muuhun ja aika vain kulunut todella nopeasti.

Voisiko elämäni joskus olla Tansaniassa

Olemme paljon keskustelleet perheeni kanssa siitä että jos tulisinkin elämään Tansaniaan. Tansaniassa voisi olla monia mahdollisuuksia tehdä uraa ja yritystoimintaa eri aloilla, niin että elämänlaatu olisi hyvä. Kun on suku takana takana turvaamassa, huijatuksi tulemisen vaara minimoituu. Varmaa on se että tule ainakin viettämään täällä pidempiä jaksoja elämästäni. Niin kauan kuin minulla ei ole perhettä ja lapsia, minulla ettei ole mitään sitä vastaan että eläisin hiukan aurinkoisemmissa maisemissa. Oikeastaan ainut asia mikä minua tälle hetkellä pidättelee suomessa on opiskelu. Toki tietenkin läheiset ja perhe myös, mutta matkustella voi aina siihenkin suuntaan. Moni suomalainen ajattelee kulttuuri eroja, ja sen sellaista mutta uskon että paikassa kuin paikassa elämän voi rakentaa sellaiseksi kuin haluaa. Toisaalta en ole koskaan pelännyt erilaisuutta ja sopeudun suhteellisen helposti.

Instagram / FacebookBloglovin’

Snapchat: vahvatytto

Lue myös:

Mafiosojen mailla Sisiliassa

Ensimmäistä kertaa Saksassa

Tansania kutsuu huomenna

Edellinen juttu:

Kaukaa näkee  lähelle – Terveisiä Tansanian auringon alta

 

2 kommenttia

  1. Nimetön kirjoitti:

    Tosi kaunis maa! Kiva, että olet aktiivisemmin kirjoitellut nyt viime aikoina blogiisi. Kivoja aiheita ja juttuja sinulla ollut.

    • minna kirjoitti:

      Kiitos paljon kommentistasi. Mukava kuulla tuollaista palautetta. Mukavaa talven jatkoa sinulle <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *