Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Hyvinvointipläjäys

Olin 28.3 energisten liikunnan ja hyvinvoinnin lähettiläiden COACHING KIRA” Kipa Tiivolan  ja ”AVA TRAINING” Anni Walliuksen  järjestämässä Hyvinvointipläjayksessä. Tapahtuma järjestettiin Esport Bristolin upeissa tiloissa ja tapahtuma oli toinen laatuaan. Tapahtumaan kuului Kipan puhe kehon ja mielen yhteydestä ja Annin tehokas ja napakka Polarin sykeohjattu treeni.

Parin tunnin mittainen hyvinvointipläjäys järjestettiin illalla klo 18.00 ja oli aivan loistava päätös päivälle. Olin tuonne mennessäni melko väsynyt päivästä ja valmis viettämään illan sohvalla kissan kanssa. Kuitenkin tämä energisten hyvinvoinnin ammattilaisten puhe ja energisoiva treeni irrottivat minut arjesta ennennäkemättömällä tavalla.

Keho ja mieli

Kehon ja mielen yhteydestä puhutaan nykyään paljon mutta väitän, että se jää suurelta osaltaan pelkäksi puheeksi. Illan luennossa kiteytyi hyvin, se kuinka tärkeä merkitys niiden yhteydellä on kokonaisvaltaisella hyvinvoinnille.

Ihminen on monipuolinen kokonaisuus ja kaikki vaikuttaa kaikkeen. Mieli ja keho kulkevat käsi kädessä.  Mieli vaikuttaa kehoon, mutta myös keho vaikuttaa mieleen ja tunteisiin.  Elämäntilanteilla ja kehollisilla tuntemuksilla on selvä  yhteys. Huomaan itse, että usein kokiessa stressiä, keho voi sairastua ja taas esimerkiksi jalan ollessa poikki on mieli maassa. Kipa kuvasi hyvin myös kehotietoisuuden vaikutusta omaan hyvinvointiin. Kehotietoisuus on kykyä aistia, mitä omassa kehossa tapahtuu.

Olen ollut aina hyvin kiinnostunut ihmisen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja käyn mielellään myös erilaisissa hyvinvointitapahtumissa tutustumassa uusiin tuuliin hyvinvoinnin saralla. Hyvinvointia ei voi keksiä uudelleen, mutta inspiraatiota ja muistutusta omaan tekemiseen voi saada juuri tällaisista tapahtumista.

Sykeohjattu treeni

Hyvinvintipläjäyksen treenissä keskityttiin ennenkaikkea siihen miltä oma treeni milläkin sykealueella tuntui. Oman kehon tuntemukset on tärkeää tulkita ja huomioida oikein, siksi sykkeiden seuraaminen on mielenkiintoista. Meillä oli käytössä Polarin tarjoama Polar Club -kalusto, jolla pystyi seuraamaan omaa treenin kulkua ja treenisykettä Esport Bristolin  suurelta screeniltä. Sykeseuranta optimoi kehon työmäärän ja tekee treenin jokaisesta minuutista merkityksellisen. Kun käyttää sykemittaria ja treenaa vaihtelevalla intensiteetillä, voi kehittää aerobista kuntoa ja parantaa suorituskykyä.

Sykeseuranta auttaa tunnistamaan tavoitteidesi mukaisen optimaalisen sykealueen kutakin treeniä varten.  Kun seuraa sykettä voi olla varma siitä, että treenaa aina oikealla intensiteettitasolla. Olen käyttänyt aikoinaan Polarin sykemittaria ja käynyt joskus myös sykeohjatuilla spinningtunneille. Nyt mittareiden käyttö on jäänyt mutta aloin harkitsemaan uudestaan olisiko se sittenkin tarpeen varsinkin aerobisia treenejä tehdessä. Annin treeni oli tehokas ja yksinkertainen mikä on helppo ottaa käyttään myös omalla vapaa-ajalla.

Kokonaisuudessaan tapahtuma oli onnistunut ja tarjosi välineitä omaan hyvinvointiin. Näitä tapahtumia on tarkoitus järjestää jatkossakin, joten seuraa COACHING KIRAN ja  AVA TRAININGIN somesta koska tapahtuu seuraavan kerran ja lähde itsekin mukaan.

Mukaan saatin ihana goodie bag jossa oli mukana Ambronite ja Good’n’Go maistuvilla välipaloillaan sekä Leggou 20€ arvoisella lahjakortillaan.

 Musta sydän Apple SEURAA MINUA Musta sydän Apple

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN’

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *