Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Karu paluu Suomeen

Miltä tuntuu olla kotona

Kotimaan kamaralla ollaan. Arki on lähtenyt käyntiin arkisine askareineen. Kotimatka sujui hyvin, lensin kotiin samaa kautta kuin meninkin eli Etiopian ja Ruotsin kautta. Tukholmassa vaihtoväli oli tiukka ja osa jäi koneesta, ja laukku tuli kotiin vasta illalla. Onneksi kuitenkin ehdin koneeseen. Täällä Suomessa tuntuu todella kylmälle ja pimeälle. Tämä on ehkä pahinta, arvostan Suomea kotimaana, mutta sää ei ole koskaan tuntunut omalta. Jo 14-vuotiaana tatuoin takaolkapäähäni auringon. Jo silloin ajattelin että olen auringon lapsi, ja ikäänkuin elän auringosta. Kesä ja aurinko ovat aina olleet minulle erityisen tärkeitä. Kotiin oli kiva tulla siinä mielessä että Eveliina oli tehnyt meillä perusteellisen joulusiivouksen ja Puntus kissa odotti rapsutusta.

Missä ovat kaikki hymyilevät ihmiset

Tansanian aurinkoon ja iloisiin ihmisiin ehti jo tottua. Uskon että auringonvalo, mutta myös kulttuuri vaikuttaa siihen miten iloisia ja hymyileviä ihmiset ovat. Täällä muistan selvästi sen kuvan minkä  näin heti lentokentällä ihmisten laahustaessa ulkona. Harmaata massaa joka puolella, alakuloisia ilmeitä ja lyhistyneitä hartioita. Ei se ole ihmekään, itselläkin helposti vetää suunpielet alaspäin kun joutuu kulkemaan tuolla tuiskussa. Karu paluu oli hyvin todellinen, en olisi ollut vielä valmis. Toki odotan innolla joulua ja alkavaa uutta vuotta, mutta kuitenkin olisin voinut vielä jäädä. En halua valittaa, mutta kunhan sanon.

Karu ilmasto auttaa selviytymään paremmin

Karu ilmasto karaisee kulkijaa. Toisaalta se että siedämme täällä kylmyyttä ja pimeyttä, saa meidät nauttimaan paljon enemmän auringosta sekä lämmöstä. Jos olisin asunut koko ikäni lämpimässä maassa, en ehkä osaisi arvostaa ikuista kesää ollenkaan. Täällä osataan tunnelmoida kynttilän valossa ja nauttia talviurheilusta. Minäkin nautin, kunhan vain totuttelen siihen. Olen aikoinaan hiihtänyt paljon, ja harrastanut laskettelua, tosin näitä asioita on pitänyt tehdä paljon,  niin että olen oppinut nauttimaan niistä.

Instagram / Facebook / Bloglovin’

Snapchat: vahvatytto

Lue myös:

Mafiosojen mailla Sisiliassa

Ensimmäistä kertaa Saksassa

Tansania kutsuu huomenna

Kaukaa näkee lähelle – Terveisiä Tansanian auringon alta

Edellinen juttu:

Tuleeko elämäni joskus olemaan Tansaniassa

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *