Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Koronatesti

Kuinka helposti ja nopeasti koronatesti hoituu? Kuinka nopeasti pääsin koronatestiin? Tätä miettii varmasti moni tällä hetkellä. Nimittäin tiedossa on, että tällä hetkellä testataan paljon ja kapasiteettia on lisätty. Entä kuinka käytännössä homma toimii? Kävin nimittäin koronatestissä.

Viikonlopun jälkeen sunnuntaina huomasin kurkkuni olevan karhea ja nieltäessä oli selkeästi kipua havaittavissa. Iltaa kohti tuo tunne paheni.  Ajattelin oireeni  liittyvän tyypillisesti ilmojen viilenemiseen ja siihen, että olin ollut viikonloppuna ulkona ehkä säähän nähden melko vähillä vaatteilla. Lisäksi kodissani on tukahduttavan kuuma ja voi sanoa, etten ole koskaan asunut näin kuumassa asunnossa. Tämä sisällä vallitseva kuumuus johtaa helposti siihen, että ulos haluaa lähteä kirjaimellisesti viilentymään ja toki lämpötilan vaihtelu altistaa helposti vilustumiselle. Oire on kuitenkin yksi koronanaan liittyvistä oireista ja näin ollen oli syytä tehdä koronatesti. Koronavirustestiin ohjataan tällä hetkellä kaikki, joilla on koronavirustartunnan oireita. Näitä ovat kuume, yskä, päänsärky, pahoinvointi, ripuli, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus ja haju- tai makuaistin menetys.

Koronatesti

Sairaanhoitajan vastuu – Koronatesti

Tällä hetkellä kaikkien koronaan liittyvien oireiden kanssa tulee olla erityisen tarkka. Varsinkin kun työskentelen sairaanhoitajana on määräys jäädä pois töistä pientenkin oireiden ilmetessä. Näin ollen toimin ohjeiden mukaan ja tein vielä oirekyselyn verkossa, toinen vaihtoehto on soittaa koronavirusneuvontaan. Maanantai-aamuna soittelin terveysasemalle ja tiedustelin koska pääsen testiin. Takaisinsoitosta muutaman tunnin päästä sain testausajan lähimmältä drive-in-testauspisteeltä, mikä onneksi sijaitsi vajaan kymmenen minuutin pyöräilymatkan päästä kotoani. Testi matkoineen oli hoidettu parissakymmenessä minuutissa. Testiin olisin päässyt heposti vaikka olisin jättänyt oirekyselyn/koronavirusneuvontaan soittamisen välistä. Kuitenkin epävarmoissa tilanteissa nämä ovat varmasti hyviä työkaluja.

Koronatesti

Koronatesti – Tulos

Koronatesti on pumpulitikulla otettava nenänielunäyte. Testin ottaminen sattui jonkin verran ja noin minuutin verran jouduin kasailemaan itseäni, että pystyin nousemaan ja jatkamaan matkaa. Onneksi  testaus hoitui nopeasti eikä siihen tarvinnut valmistautua mitenkään  etukäteen. Testituloksen kerrottiin tulevan testiviestillä jos tulos on negatiivinen ja jos koronatesti olisi taas ollut positiivinen, olisi siitä soitettu.  Sain seuraavana päivänä sovitusti tekstiviestin: Koronatestinne tulos oli negatiivinen eli teillä ei ilmennyt koronvirusta näytteessänne.  Kaikesta huolimatta olin tilanteesta helpottunut. Terveysaseman ohjeistus on, että oireiden loppumisesta on syytä olla pari päivää poissa töistä siitä huolimatta, että koronatesti on negatiivinen.

Oletko sinä joutunut käymään koronatestissä?

Lue myös:

KORONA – TOINEN AALTO TULEE OLETKO VALMIS

Viime aikoina olen… 

 

 Musta sydän Apple TOIVOTTAVASTI TAPAAMME MYÖS SOMESSA Musta sydän Apple

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN’BLOGIT.FI

2 kommenttia

  1. Juho kössi kirjoitti:

    Mistä johtuu,että koronatestin tuloksen saaminen voi kestää 1-3 päivää?

    • minna kirjoitti:

      Hei Juho. Riippuu varmaan jonotilanteesta. Itse sain tuloksen heti seuraavana päivänä. Tiedän joidenkin saaneen jopa samana, osalla on taas kestänyt juuri tuo muutama päivä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *