Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Saako puhelimella onnistuneita kuvia

Postauksen kuvat otettu Huawei Mate 10 Pro:lla. Kuvaaja: Katri Fit you too

Puhelimella kuvaaminen

Puhelimella kuvaaminen on kehittynyt todella paljon. Ammattimaisissa blogeissa laadukkaat kuvat on kuvattu pääsääntöisesti järjestelmäkameralla, mutta poikkeuksiakin löytyy. Minulla on ollut jo jonkin aikaa kuvaamiseen käytössä Huawei Mate 10 Pro puhelin, jolla minusta saa ihan kelpo kuvia ihan blogiinkin käytettäväksi. Puhelimella saa nykyään onnistuneita kuvia, enkä koe tarvitsevani tällä hetkellä muuta kameraa. 

Helppo kuljettaa mukana

Järkkäriä ei ehdi välttämättä myöskään ottaa aina esille kuvattavan tilanteen tullessa esiin ja se on joskus hankalaa kuljettaa mukana. Itse olen sen verran laiska että esimerkiksi reissussa koen ison kameran kuljettamisen mukana vaivalloisena, kuvaan aina puhelimella. Puhelin on meillä lähes aina mukana ja mahtuu joka paikkaan, siksi puhelimella kuvaaminen on aina helppoa. Puhelimella kuvattaessa kannattaa huomioida joitain asioita, kuten se että tarkistaa että objektiivi likaantuu helposti. Aina ennen puhelimella kuvaamista kannattaa linssi pyyhkäistä, jotta kuvista tulee kirkkaita ja teräviä. Tämä on unohtunut itseltäni todella usein ja kun olen ottanut sen tavaksi, kuvista tulee aina kirkkaita.

Panosta valoon

Valo on kuvattaessa tärkeä asia ja yleensä parhaat kuvat syntyvätkin ulkona luonnonvalossa. Vastavalossa otetut kuvat onnistuvat harvoin ja kannattaakin ottaa kuvat aina niin että valo tulee kohteen edestä. Kameran tarkennusta ja aukkoja kannatta hyödyntää, koska niitä on myös puhelimissa nykyään. Huawei Mate 10 Pro:ssa on suuremmat F1.6 aukon linssit, niiden avulla saat vaivattomasti otettua hyviä kuvia syväterävyydellä, kristallin kirkkaita kuvia hämärässä sekä tarkkoja kuvia liikkuvista objekteista. 20 megapikselin mustavalkokenno ja 12 megapikselin RGB-värikenno optisella kuvanvakaajalla vangitsee enemmän valoa myös vaativissa olosuhteissa.

Tekoäly ja täydelliset selfiet

Älykkäiden valokuvausalgoritmien avulla Huawei Mate 10 Pro tunnistaa erilaisia tilanteita ja kohteita reaaliajassa. Se säätää automaattisesti väriä, kontrastia, valoisuutta, suljinaikaa ja muita ominaisuuksia luodakseen eläväisiä, tarkkoja ja täydellisesti rajattuja valokuvia. Huaweilla pystyy myös vaivatta luomaan ammattimaisen bokeh-efektin, eli taustan sumennuksen siirtämällä tarkkennuspistettä valokuvan kohteeseen. Tekoäly oppii muistissa olevista muotokuvista olennaiset kohdat ja optimoi muotokuvan parhaat osiot täydellisiä potretteja ja selfieitä varten. Huaweilla olen saanut ehdottamasti käytössäni olleista puhelimista parhaat kuvat ja selfiet.

Musta sydän Apple  Seuraa Musta sydän Apple

Instagram / Facebook / Bloglovin’

Lue myös:

Miten uskallan luottaa uuteen ihmiseen

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *