Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva
Kaupallinen yhteistyö

Pakotin miesystäväni verikokeisiin

Kaupallinen yhteistyö: SYNLAB

Miesystäväni on perusterve suomalainen mies. Hän on ennen käynyt verikokeissa ainoastaan pakon sanelemana. Saimme miesystäväni kanssa mahdollisuuden Synlabin laajempiin verikokeisiin. Hän ei aluksi innostunut asiasta, mutta oli kuitenkin tyytyväinen lopputulokseen. Lue alta hänen kokemuksensa: 

Olen mies kolmenkympin paremmalla puolella ja hiljattain kokeilin uutta, erilaista lähestymistä laboratoriokokeisiin. Elämän suurimmat typeryydet ja nopeimmat vilinät ovat toivottavasti takana ja toiveena on saada keskittyä elämään, sen parhaisiin puoliin, pitkään ja nautiskellen. Tehdä haasteellista työtä, oppia uutta joka päivä, jakaa huolet ja murheet rakkaiden ihmisten kanssa, nauttia läheisyydestä ja intohimosta – kaikkea tätä ja vielä enemmän. Mahdollisimman pitkään. Terveenä.

Syön hyvin ja terveellisesti – ainakin suurimman osan ajasta. En ole kovasti ylipainoinen. Harrastan liikuntaa, monipuolisesti, en jää jalkoihin rinteissä, punttisalilla suoriudun kunnialla tempauksesta ja työnnöstä, ripeä lenkki saa minut huohottamaan mutta jaksan kyllä. Nukun hyvin. En örvellä aamuyöhön saakka viikonloppuisin eikä mieskunnossani ole vikaa mutta olenko terve? Tai kuinka terve olen?

luulen että Luulo ei ole tiedon väärti

Työskentelen uuden luomisen ja yrittäjyyden parissa kansainvälisesti. Viime vuosien aikana on itsensä ja elämänsä mittaamisesta tullut kasvava trendi. Mitataan unta. Mitataan ruokaa. Mitataan liikuntaa. Mitataan kaikkea. Ja sitten sen päälle syödään kääpäjauheella höystettyä kylvövirvilä-lehtikaalimuhennosta ja kaikki on todella hyvin.

Minäkin uskon dataan. Mutta käytän perinteisesti yksinkertaisempaan mittaukseen. Jaksanko juosta tunnin ilman taukoja? Onnistuuko kilometrin uinti alle puoleen tuntiin? Mahtuvatko vanhat farkut vielä päälle? Muistanko vielä Etelä-Amerikan pääkaupungit ja Pascalin kolmion? Noilla mittareilla elämäni data muuttuu informaatioksi joka ohjaa toimintaani. Jos farkut eivät mahdu, liikun enemmän. Jos muisti pätkii, kertaan asioita ja keskityn lepoon.

Tähän tuli muutos kun rakas kanssakulkijani hankki minulle yhteistyönä Synlab-laboratoriopaketin, tai oikeastaan kaksi. Minulle tehtiin Terveystarkastuspaketti ja 50+ miehen tutkimuspaketti. Ensin ajattelin että kyseessä on henkivakuutuspykälien vaatima suorite, mutta sitten ymmärsin että tässä on [ehkä] mahdollisuus saada tietää olenko nämä pari parikymppistä elämääni viettänyt järkevästi ja olenko yhtä hyvässä kunnossa kuin luulen.

Laboratoriokokeet ovat meille kaikille perusterveille yleensä erittäin harvinaisia. Minulle “labra” liittyy lähinnä isovanhempieni ja heidän ikätovereidensa tekemiseen. Tai sitten johonkin vakavaan sairauteen. Laboratoriossa käynti ei ole hip. Tai cool. Tai jäätävää. Mutta tiedättekö mitä, se ei ole totta.

onnistunut palvelumuotoilu

Synlab-palvelu on nimittäin todella hyvä. Oikeasti. Se toimii melkein kuin tieteiselokuvissa, sellaisissa mukavissa tieteiselokuvissa. Sinulle soitetaan ja kysytään milloin pääset käymään ja katsot kalenteriasi ja sovit ajankohdan tai sitten menet verkkoon ja varaat ajan siellä. Molemmissa tapauksissa täytät ennen käyntiä itse järjestelmään taustatiedot. Järjestelmä itsessään on sellainen millaisen apotin toivoisi olevan: selkeä, nopea ja tehokas. Tämän jälkeen saat vahvistuksen jonka tallennat kalenteriin ja menet paikalle sovittuna aikana. Tila on siisti, neutraali, rauhallinen, ei liian kliininen vaan juuri oikealla tavalla ammattimainen.

Kun vuorosi on tullut sinut haetaan odotustilasta ja ohjataan näytteenottohuoneeseen jossa tehokkaasti tarkistetaan taustatiedot ja otetaan näytteet. Ja sillä selvä. Minulla meni tähän koko proggikseen vajaa kymmenen minuuttia. [muuten, vinkki: älä ota sitä aamun viimeistä aikaa sillä ennen näytteiden ottoa ei saa syödä; minua ainakin hiukoi aika lailla 🙂 ]

Ihmiseltä ihmiselle

Mitäs sen jäkeen tapahtuu? No, kun tulokset ovat valmiit saat tekstiviestin jonka sisältämästä linkistä pääset tarkastelemaan tuloksiasi jotka on esitetty selkeässä muodossa siten, että viitearvot ovat sinun tulostesi vieressä. Näin näet yhdellä silmäyksellä missä sinä sijaitset “verrokkiryhmääsi” suhteutettuna. Jos haluat tietää enemmän, tietoa löytyy tutkimuskoodin avulla verkosta.

Minun palvelupakettiini kuului vielä lääkärin konsultaatio ja sitä suosittelen kyllä kaikille otettavaksi. Sillä vaikka mittaustulokset osoittivat sen, että olen elämäni parhaassa kunnossa niin se että voi jutella näiden tulosten piirtämästä kuvasta omasta elämästään toisen ihmisen kanssa jolla ei ole kiire mihinkään oli todella kiva ja hyvä kokemus.

Yhteenvetona tästä kaikesta sanon, että kyllä kannatti. Elämäni numeroiden selvittyä minulle olen tietoisesti muuttanut muutamia asioita entistäkin parempaan suuntaan, ja aion käydä testeissä uudestaan jotta näen onko kehitystä tapahtunut. Vähällä vaivalla ja nopeasti sain kattavan kuvan omasta elämästäni tai ainakin terveydentilastani. Jos itse olet kiinnostunut siitä kuinka kehosi voi niin suosittelen tällaista pakettia, ehdottomasti. Kiitos, Synlab.

Synlab tutkimuspaketit löydät TÄÄLTÄ.

Terveystarkastuspaketti 89€ 

50+ miehen tutkimuspaketti 89€ 

Lue myös:

Mitä verikokeeni kertoivat? 

 Musta sydän Apple SEURAA MINUA Musta sydän Apple

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN’

Kaupallinen yhteistyö: SYNLAB

2 kommenttia

  1. Sanna kirjoitti:

    Olipa mukavan asiallinen ja pohdiskeleva teksti. Kiitos. Pakotan ensitöikseni oman miehen lukemaan tämän.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *