Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Viikon treenit

Urheilen nykyään pitkälti fiilispohjalta. Nautin siitä, että voin koostaa treenit miten haluan fiiliksen mukaan eikä minun tarvitse orjallisesti noudattaa mitään tarkkaa treeniohjelmaa. Miesystäväni on treenannut osan treeneistä kanssani viime keväästä asti. Hän on käynyt salilla viimeksi noin 20-vuotta sitten, joten salitreenit on koostettu sen mukaan, että hän pääsee kuntosaliharrastuksessa eteenpäin. Ollaan tehty ihan perus salitreeniä ja otettu mukaan välillä myös sykettä nostavia kiertoharjoitteluita ja toiminnallisempia liikkeitä. Olen tyytyväinen kuluneeseen treeniviikkoon, treeniä on tullut sopivasti. Ei liikaa, eikä liian vähän. Tiedostan, että optimaalisen olo tilan minulle tuottaa noin 4-5 tuntia aktiivista liikuntaa viikossa. Liian vähäinen liikunta vaikuttaa olotilaan ja tunnen itseni ehkä hieman nuutuneeksi ja tunkkaiseksi. Liian suuri kuormitus taas vaikuttaa muuhun tekemiseen ja saattaa aiheuttaa väsymystä arjen askareissa. Nykyään minulle ei ole kuitenkaan mikään ongelma jättää treenejä väliin jos elämässä on muita tärkeitä ja keskittymistä vaativia asioita meneillään.

Seuraavaksi kaikki miten olen kuluneella viikolla treenannut.

Maanantai

Toiminnallinen kiertoharjoittelu treeni Kuntostudio 360:ssä.

Tiistai

Voimapainotteinen treeni yläkropalle:

Aluksi liikkuvuutta parantava alkulämmittely n. 10min.

Liikkeiden alle aina yksi lämmittelysarja kevyillä painoilla

Maastaveto 3 x 10

Leuanveto 3 x max

Vinopenkkipunnerrus 3 x 12

Punnerrus 3 x max.

Pystypunnerrus 3 x 12

Vipunostot sivulle 3 x 10-15

Hauikset ja ojentajat taljassa (supersarja 3 x 12)

Keskiviikko

Kevyt kävelylenkki 30 min.

Torstai

Toiminnallinen kiertoharjoittelu treeni Kuntostudio 360:ssä.

Perjantai

Aamulenkki n. 30min.

Voimapainotteinen treeni jaloille:

Liikkuvuutta parantava alkulämmittely n. 10min.

Liikkeiden alle aina yksi lämmittelysarja kevyillä painoilla.

Kyykky vapaalla tangolla 3 x 10

Lantionnosto 3 x 10-12

Takareidet TRX 3 x max.

Reisiojennus laitteessa 3 x 12

Lähentäjät 3 x 10

Loitontajat 3 x 10

Lauantai

Kevyt lenkki 1h

Sunnuntai

Uinti 1 km, tekniikkaharjoittelua

KUVAT / Tomi Rehell VAATTEET / Bodyaction

Siinä kokonaisuudessaan viikon treenit. Nyt olemme käyneet kolmena sunnuntaina uimassa ja meinaamme jatkaa harrastusta kiireettöminä viikonloppuina. En ole koskaan ollut mitenkään hyvä uimari, mutta lajina uinti on kiehtova. Harjoittelen parasta aikaa vapaa-uinnin tekniikkaa, jotta saisin siitä sujuvaa. Olisi kiva saada uinnista itselle varma laji. Nykyään ulkonäkö ei määrittele oikeastaan mitenkään treenaamistani, vaikka toki sivutuotteena säilyy perus lihasmassa ja tietynlainen ryhdikkyys. Tärkeintä on kuitenkin terveys ja toimintakyvyn ylläpitäminen. Henkisen hyvinvoinnin kannalta liikunta on itselleni ensiarvoisen tärkeää. Kokeilen mielellään kaikkea uutta ja ensi viikon sunnuntaina aloitan neljän kerran kerran painonnostokurssin. Siitä lisää blogissa. Energisiä treenejä ja iloa uuteen alkavaan viikkoon.

 

 Musta sydän Apple SEURAA MINUA Musta sydän Apple

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN’

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *