Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Vastaako TSS Travel viiden tähden halpa loma odotuksia – Osa 1

 

Aurinkoisia terveisiä Kyprokselta. Tartuin loppukesästä kirjekuoreen, joka tuli minulle Tehy -lehden välissä. Avasin kuoren ikäänkuin vahingossa ja siinä mainostettiin viiden tähden kiertomatkaa Kyprokselle hintaan 149€. Matkan järjestäjänä toimi TSS Travel matkatoimisto.

TSS Travel Service Scandinavia AS perustettiin heidän nettisivujensa mukaan vuonna 2009 ja Euroopanlaajuisesti toimiva matkailuyritys on osa keskisuurta konsernia, jossa on noin 700 työntekijää. TSS on erikoistunut opinto- ja luksusmatkoihin ja sitä pidetään  heidän sivujensa mukaan yhtenä suosituimmista opintomatkojen järjestäjistä suomalaisten matkailijoiden keskuudessa.

Matkoja myydään etupäässä suoraan, mutta niitä välittävät myös nimekkäät sanoma- ja aikakauslehtikustantajat sekä postimyyntiliikkeet, ja asiakkaiden suositukset vaikuttavat epäsuorasti niiden myyntiin. Itse bongasin matkan tosiaan Tehy -lehden välistä jossa oli myös alennuskoodi mikä oikeutti merkittävään alennukseen. Matkan oikea hinta olisi ollut 1149€. Matkaan lähtijöille luvattiin kattava retkiohjelma ja majoitus viiden, alimmillaan neljän tähden hotelleissa. Ajattelin ensin, että kyseinen tarjous on varmasti  huijaus mutta päätin kuitenkin ottaa asiasta tarkemmin selvää. Miten kävi?

Päätin tarttua viiden tähden tarjoukseen

Soitin kirjeen mukana tulleeseen asiakaspalvelu numeroon, josta vastasi hyvin ystävällinen hyvää suomea hiukan Viron aksentilla puhuva nainen. Hän kertoi, että on mahdollista tarjota näin edullista matkaa koska ajankohta on sesongin ulkopuolella.  Varasin matkan näillä puheilla itselleni ja ystävättärelleni. Lentoyhtiönä käytettiin tilauslentoja tarjoavaa Freebirdiä ja lentoajat selviäisivät vasta hyvin lähellä matkaa,  meidän tapauksessamme noin kolme viikkoa ennen. Matkan hinta vaihteli ajankohdan mukaan joitakin kymppejä ja koska valitsimme lähtöpäiväksi 29.11 oli matkan hinta 220€ per henkilö. Tähän otimme lisäksi noin 15€:n arvoiset matkavakuutukset, asiakaspalvelija suositteli myös illallispakettia, jonka otimme vasta paikan päällä ja sen hinta oli 140€ per henkilö. Aamiainen kuului paketin hintaan. Matkan ja käytännössä siis puolihoidon hinta oli yhteensä 360€, vakuutuksineen 375€.

Ensivaikutelma matkasta

Lentokentälle saavuttaessa kävi ilmi, että moni muukin oli todella tarttunut tarjoukseen. Heti ”bag drop” jonossa murteiden kirjo raikui pitkin lentokentän käytäviä ja selvästi huomasi, että joka puolella Suomea tarjous oli huomattu. Suurimmaksi osaksi matkalle lähtivät olivat eläkeläisiä,  mutta myös useampi nuorempi seuruekin oli uskaltautunut lähtemään mukaan. Lento sujui mukavasti kansan selvästi ollessa jo lomatunnelmissa. Välilasku tehtiin Turkissa ja yhteislentoaika oli noin kuusi tuntia. Perillä meitä odotti, useampi matkaopas ja koko lennon porukka ja ohjattiin useampaan bussiin, matka hotellille alkoi. Tunnin bussimatkan ja ystävällisen turkkilaisen matkaoppaamme opastuksen jälkeen saavuimme ensimmäiselle hotellillemme, jossa oli määrä olla kolme yötä.

Hotelli oli todellakin viiden tähden hotelli Noah´s Ark Deluxe Hotel & Spa. Erilaisissa hotelleissa matkustaneena ja kohtalaisen paljon asioita nähneenä Noan arkki ylitti odotukset ja oli jopa hiukan överi makuuni, joka ei todellakaan ole vaatimaton. Hotellin alue on kokonainen kylä joka on pinta-alaltaan yli 16 hehtaaria. Uima-allas on järven kokoinen ja oma uimarantakin löytyy, tämä oli kokoluokaltaan ainakin kaksi kertaa Hietsun kokoinen. Oma vesipuisto, tenniskenttä, casino, spa ja iso kuntosali kuuluivat tietty asiaan. Hotellin alueella on runsaasti palmuja, istutuksia ja vesiputouksia.. Illallinen on myös runsas ja kattava, kuin ruotsinlaivabuffet x 5. Fitness ihmisille tai diettiä noudattaville löytyy myös osasto, missa on tarjolla vain maustamotonta kanaa, kasviksia, gluteiinitonta ruokaa ym.

Miten viihdymme?

Matka on pääsääntöisesti alkanut oikein hyvin. Jos jotain kritisoitavaa voisi mainita niin tulopäivänä henkilökuntaa respassa oli aivan liian vähän. Sen vuoksi sisäänkirjautumisemme kesti kohtuuttoman kauan. Siinä hötäkässä unohtui myös tervetuliaismaljat jotka meille oli luvattu päästessämme perille. Kuitenkin yön nukuttuamme ja hyvän aamiaisen syötyämme lähdimme retkelle saaren pääkaupunkin Nikosiin. Matkalla kävimme muinaisilla raunioilla, ikoni museossa, näimme luostareita ja moskeijoita. Lounastimme omatoimisesti kaupungilla ja palasimme hotellille noin kuuden aikaan illalla. Seuraavan, eli tämän päivän päätimme nauttia hotellimme palveluista ja jätimme  matkaan kuuluvan opastetun retken väliin. Huomenna onkin sitten luvassa hotellin vaihto Kyrenian kylään jossa olemme viimeiset neljä yötä. Tähän mennessä matkan hintaan nähden matka on ylittänyt ainakin omat odotukseni.

Ja vastaus kysymykseen saako halvalla luxusta? Näköjään saa.

Kirjoitan matkasta vielä lisää pian.

Pysy linjoilla…

 Musta sydän Apple TOIVOTTAVASTI TAPAAMME MYÖS SOMESSA Musta sydän Apple

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN’

 

 

4 kommenttia

 1. Janina kirjoitti:

  Moi,

  Noille retkille ei ollut siis pakko osallistua?

  • minna kirjoitti:

   Moikka, ei ollut. Joissain TSS-n retkillä vaihdetaan hotellia useammin joten sitten tietty kannattaa lähteä jos meinaa saada kyydin seuraavalla hotellille. Meille kyllä meni ihan mukavasti kun ilmoitettiin vaan aina, että jäädään hotellille.

 2. Taina kirjoitti:

  En ymmärrä mitä järkeä on lähteä kiertomatkalle vastustamaan koko ideaa.Jos haluaa levätä ja olla omineen kannattaisi valita loma sen mukaan.Sama kuin valitsisit parikkaretken mutta et halua patikoida.

  • minna kirjoitti:

   Kerron rehellisiä kokemuksia matkasta ja matkalle innosti lähtemään puhdas uteliaisuus. En varsinaisesti vastusta ideaa, mutta tähän kohtaan teki mieli toteuttaa loma näin ja se onnistui oikein hyvin. En ymmärrä oikein kommenttisi pointtia?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *