Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Joulu nostaa tunteet pintaan

Joulu on suomalaisista juhlapyhistä varmasti odotetuin ja eniten juhlittu juhla. Jouluun liittyy paljon valmistelua ja odotuksia. Joulu rakennetaan mielikuvien mukaan tietynlaiseksi ja mielikuvat voivat olla erilaisia. Joulun odotetaan perinteisesti olevan täynnä rakkautta ja tunnelmaa, piparin ja kuusen tuoksua, ihania lahjoja, sekä lämpöä ja sympatiaa.  Moni kiltti rakentaa joulua vain muille ja unohtaa itsensä. Jotkut taas käyttävät liikaa alkoholia peittääkseen pahan olonsa. Masentuneelle tai kriisissä elävälle tai yksinäiselle joulu voi olla kauhistus. Toivotaan, ettei sitä olisi ollenkaan. Joku voi haluta jouluna vain levätä, mutta huomaakin joutuneensa väkipakosta kiertämään sukulaisia ja tuttavia mikä käy lähes työstä.

JOULU ON IHANA

Joillekin jouluun saattaa liittyä negatiivisia kokemuksia. Riitoja ja pettymyksiä. Kun joulusta yritetään tehdä täydellinen, saattaa kupla puhjeta kun tajutaan ettei kaikki ole hyvin muutenkaan. Vuoden lopussa moni alkaa olla aika poikki jo syksyn kiireistä ja haasteista niin jouluna ei jaksaisi enää yhtään suorittamista. Jouluidylin luomiseen vaaditaan kompromisseja ja rentoutta. On ihan ok, ettei jaksa liikaa hössöttää. Kaikki täydellisyyden tavoittelu saattaa lisätä paineita entisestään. Sanotaan, että juuri joulu tuottaa myös ongelmia parisuhteeseen, koska molemmat haluaisivat joulun kulkevan omien tottumusten ja tapojen mukaan. Kuitenkin jokainen joulu on erilainen ja erilaisuudesta voi myös nauttia. Näin aion tehdä itse tänä jouluna.

HYVÄÄ JOULUA KAIKILLE LUKIJOILLENI

Haluan toivottaa jokaiselle lukijalleni ihanaa ja lämmintä joulua. Joulu merkitsee itselleni lähimmäisen rakkautta, hyvää ruokaa, rauhoittumista ja uskonnollisuutta. Joulun sanomaan liittyy vahvasti rauhoittuminen ja lähimmäisen rakkaus. Nykyään kun valloillaan on vahva yksilöllisyyden korostaminen,  sen rinnalla on hyvä muistaa myös muita. Monet kärsivät jouluna yksinäisyydestä. Jos tiedät ihmisen jota voisit vielä muistaa, niin tee se. Toivon, että jokainen saisi viettää joulun rauhassa stressiltä ja kiireeltä, tuntien yhteenkuuluvaisuuden tunnetta ja välittämistä.  Muistetaan joulun sanoma. Joulumieli on sydämissämme. Nyt ollaan jo menty vuoden pimeimmän päivän ohi ja ollaan menossa valoa ja uutta  ihanaa kevättä kohti.

”Iloitsen siitä, että olen ymmärtänyt kaksi asiaa. 
Että vain murrettu leipä on kokonainen leipä. 
Ja että onnea voi vain jakaa.”

– Tommy Tabermann

 Musta sydän Apple SEURAA MINUA Musta sydän Apple

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN’

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *