Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Vaikuttaako ulkoinen puute sisäiseen tuntuun?

Mikään joulussa ei ole ilmaista

Törmäsin Kirkko ja Kaupunki lehdessä Kari kuulan kirjoitukseen jonka sanoma oli, ettei mikään joulussa ole ilmaista. Kirjoituksessa kerrotaan, että jos joutuu laskemaan rahansa viimeistä senttiä myöten huomaa, ettei  edes ilmainen ole ilmaista, ystävät, tunnelma tai joulurauhakaan. Joulun valo ja rauha tulee jokaiselle. Emme tarvitse tavaraa tai rahaa, kun kaikkein tärkeimmät asiat ovat ilmaisia, kuten ystävät, ihmiset, ilo ja kiitollisuus. Tämän sanotaan olevan täyttä pötyä. Ne ihmiset jotka ovat joutuneet köyhyysloukkuun tietävät tämän. Asia ei mielestäni ole kuitenkaan ihan noin mustavalkoinen.

Sisäinen tuntu tulee omasta hyvästä olosta

Tunnustan kuitenkin, että mikään ei ole ilmaista ja itsekin tiedostan ettei tunnelma ole ilmaista, kynttilätkin on ostettava ja ruoka ei ole ilmaista. Joululahjat maksavat lähes aina rahaa, vaikka ne olisivat itse tehtyjä. Kuitenkin uskon, että jouluna voi nauttia ilman materiaa ja olla onnellinen silti, vaikkei lahjat olisi pelkkää kultaa ja kimallusta. Sisäinen rauha ja hyväksyminen on sen ydin. Ulkoinen puute vaikuttaa kaikkeen elämään ei pelkästään jouluun. Voisiko jouluna vain olla ja hetkeksi hellittää. Ulkoisen puutteen korjaaminen elämästä on usein pidempi aikainen prosessi ja vaatii suunnitelmallisuutta, pitkäjänteisyyttä ja kärsivällisyyttä. Jouluna kuitenkin tuntuu, että ihmisten ongelmat eskaloituvat. Tulee paljon perheriitoja ja mielipahaa juuri siksi kun jouluna kaiken pitäisi olla täydellistä, kaunista, kallista ja hyvää. Ihmisten tulisi iloisia ja hyvällä tuulella. Jos perheen sisällä on ongelmia miksi jouluna olisi toisin. Jos ihminen on masentunut tai velkaantunut, miksi jouluna olisi toisin?

NAUTITAAN HETKESTÄ

Jouluun on vielä viikko aikaa ja voimme vielä vaikuttaa siihen miten joulumme tulee sujumaan. Jouluna ei tarvitse tavoitella täydellisyyttä. Omat ongelmat on hyvä tiedostaa ja antaa itselle rauha vain olla ja rentoutua. Jos joulu on ollut sinulle syystä tai toisesta ahdistava juhla, voi nyt olla toisin. Jos asiat ovat totaalisen pielessä, ne eivät todennäköisesti selviä ennen joulua kokonaan. Kuitenkin voit aina katsoa valoisimmin silmin eteenpäin ja toivoa sekä suunnitella  muutosta tulevalle vuodelle. Tähän pätee minusta hyvin sanonta jota käytetään elämäntaparemonttien yhteydessä. ”Ei ole mitään väliä mitä teet joulun ja uudenvuoden välissä, vaan sillä on väliä mitä teet uudenvuoden ja joulun välissä.” Muistetaan, että kaikesta huolimatta jokainen meistä on ansainnut rauhallisen ja rakkaudellisen joulun.

Kuvat / Pixabay

Sinä riität sellaisena kuin olet. 

 Musta sydän Apple SEURAA MINUA Musta sydän Apple

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN’

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *