Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Tansania kutsuu huomenna

Tansania on isänmaani

Harmaus ja pimeys alkoi ottaa hiukan koville, joten päätin että pyyhkäisen huomenna isänpäivän kunniaksi Tansaniaan. Olen käynyt Tansaniassa viimeksi vuonna 2010. Siitä on aivan liian pitkä aika, seitsemän vuotta,  vaikka toisaalta tuntuukin että aika on mennyt siivillä. Tansaniassa asuu neljä sisarpuoltani ja isäni. Aloin pitämään heihin vasta aikuisena, mutta olen todella onnellinen että  minulla on iso perhe siellä. Suomessa kun minulla ei ole yhtään sisaruksia. Minulla on myös yksi puoliksi saksalainen vanhempi velipuoli joka asuu Saksassa, ja toinen kokonaan Tansanialainen nuorempi velipuoli joka asuu tällä hetkellä Malesiassa.

Matkasuunnitelmat

Tansania on iso maa ja siellä on noin 38 miljoonaa asukasta. Se sijaitsee itäisessä Afrikassa. Tansaniassa on paljon nähtävää ja koettavaa. Mahdollisuuksia on mennä safareille ottamaan selfieitä leijonien kanssa, sekä nauttia rantalomailusta vaikkapa Sansibarilla. Olen kuitenkin nyt pääasiassa suuntaamassa tapaamaan perhettäni Dar es Salaamiin, maan pääkaupunkiin ja siitä sitten Moshiin jossa isäni asuu. Moshissa, itseasiassa ihan isäni takapihalta kohoaa Kilimanjaro joka on Afrikan korkein vuori. Joskus haluan kiivetä tuonne Kilimanjaron huipulle, mutta vielä tällä reilun parin viikon matkalla ei ole sen aika. Siihen täytyisi varata aikaa ainakin viisi päivää, joten se veisi liikaa aikaa kaikesta yhteisestä ajasta. Tarkoitukseni on siis lähteä matkaan ilman sen suurempia suunnitelmia ja nauttia hetkestä.

Jännittääkö

Kun edellisestä matkasta on niin kauan, jännittää kieltämättä hiukan lähteä. Kaikki on varmasti muuttunut paljon, ihmiset ovat vanhentuneet, ja lapsia on tullut perheeseen useita lisää. Lisäksi yksin pitkien matkojen matkustaminen on paitsi tylsää, myös varsin puuduttavaa, mutta toki myös mielenkiintoista ja jännittävää. Lennän ensin Tukholman kautta Addis Ababaan Etiopiaan ja sieltä sitten Dar es Salaamiin Tansaniaan. On myös toisaalta hyvä että lähden täältä Suomesta matkaan yksin,  niin perheen kanssa aikaa tulee todella vietettyä.

Avoimin mielin matkalle

Lähden kuitenkin matkaan avoimin mielin. Uskon että Tansania tarjoaa minulle ikimuistoisia kokemuksia, jälleen kerran. En suunnitellut matkaa kovinkaan kauan, joten on ollut mukavaa huomata kuinka nopeasti päivät reissuun ovat kuluneet. Rakastan aurinkoa, joten tähän vuodenaikaan matkustaminen tekee varmasti hyvää sekä keholle että mielelle. Jouluksi palaan sitten kotiin ja saan viettää perinteisen joulun kotona. Toivon myös että tämä flussakierre alkaisi olla ohi ja pääsisin matkan jälkeen treenaamaan tosissaan, ilman taukoja.

Kuvat Sisiliasta Elokuulta 2017

Instagram / FacebookBloglovin’

Snapchat: vahvatytto

Lue myös:

Mafiosojen mailla Sisiliassa

Ensimmäistä kertaa Saksassa

Edellinen juttu:

 10 asiaa joita en ole koskaan tehnyt

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *