Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva
Kaupallinen yhteistyö

Mitä teen viikonloppuna?

Kaupallinen yhteistyö: Joogafestival Helsinki

Ensi viikonloppuna kaapelitehtaalla on koko viikonlopun 29.2-1.3 kestävät joogafestivaalit, joihin aion osallistua. Messuilla pääset testailemaan muun muassa joogan eri muotoja, mindfulnessia, pilatesta sekä meditaatiota. Festivaalit järjestetään jo kahdeksannen kerran Helsingissä. Festivaaleilla pääset testailemaan eri lajeja, kuuntelemaan mielenkiintoisia luentoja, osallistumaan workshoppeihin ja tutustumaan eri näytteilleasettajien tarjontaan. Ajattelin itse alustavasti osallistua ainakin ”Naisen arkkityyppiset voimat” ja ”Itsemyötätunnon taika” tunneille. Workshopeista mielenkiintoisilta kuulosti ”Eteeriset öljyt- Oman persoonallisen tuoksun valmistaminen” ja ”Kukkamandala-paja”. Luennoista taas nämä kiinnostavat: ”Jokainen kriisi on tehty voitettavaksi” sekä ”Terveet rajat naisen terveyden perustana”. Jooga lajina on mielenkiintoinen. Se samalla vahvistaa lihaksia, mutta auttaa myös mieltä rauhoittumaan ja opettaa meitä olemaan läsnä, joka nykyisessä elämäntavassa monelta unohtuu. Joogaan kuuluu monia eri muotoja, kuten Astangajoogaa (haastavin muoto), Shaktajoogaa (palauttava muoto) sekä Yin-joogaa (hidasta, jossa asanat tuetaan apuvälineillä. Asennot pääosin istuen tai maaten ja niissä viivytään useita minuutteja).

Mistä jooga on peräisin?

Jooga on peräisin Intiasta ja se oli alun perin sekoitus Intian uskontojen menetelmiä, siihen liittyi myös magiaa. Nykyinen fyysinen harjoitusmuoto kehittyi jo 1800-luvulla Intiassa, sieltä se levisi muualle maailmaan ja siitä poistui uskonnollinen merkitys. Joogaan kuuluu erilaisia asentoja kuten aurinkotervehdys ja soturi, sekä lisäksi meditaatiota. Jooga onkin monille kehon vahvistusta, liikkuvuuden lisäämistä sekä rentoutumista. Joogalla onkin erittäin hyvä aloittaa päivä. Jooga on minulle vain vähän tuttu laji. Muistan kun ensimmäisen kerran kävin joogassa 2000-luvun alussa jäi mieleen vaan kylmä jumppasali, johon olin tullut väärin varustautuneena pelkkä jumppatoppi päälle. Palelin ja pyörin lattialla saamatta ideasta kiinni. Myöhemmin vuosien varrella olen käynyt jooga-tunneilla satunnaisesti ja oppinut pitämään myös joogasta. Viimeksi kävin jooga-tunnilla pari viikkoa sitten ja vaikka olen yleensä melko vauhdikkaiden lajien ystävä, on joogalla hyvä vaikutus minuun. Liikkeen ja hengityksen synkronointiin on pakko keskittyä ja samalla pysähtyä. Joogasta tuli rauhallinen ja seesteinen olo, joka sai kehon tuntumaan vahvalta ja levolliselta samaan aikaan. Suosikkini on ehdottomasti  hot jooga, eli kuuma jooga joka toteutetaan lämpimässä salissa.

MITÄ ON MINDFULNESS?

Mindfulness on tietoista, hyväksyvää läsnäoloa, pysähtymistä tähän hetkeen, ilman oman sisäisen tai ulkoisen kokemuksen arvostelua tai analysoimista. Me kaikki mietimme helposti menneitä ja suunnittelemme tulevaa, emmekä välttämättä osaa keskittyä tähän hetkeen. Kun olemme tietoisesti läsnä, voimme valita mihin huomioimme keskittyy sen sijaan, että mielemme poukkoilee holtittomasti ajatuksesta toiseen. Onneksi tietoisuustaitoa voi harjoitella, juurikin mindfulness-harjoituksilla. Mindfulnesilla tiedetään olevan terveydellisiä vaikutuksia ja siitä on koettu saavan apua muun muassa masennukseen, ahdistukseen, stressiin sekä kivun lievittämiseen. Kun opiskelin, tein parikin eri mindfulnesiin liittyvää projektia ja aiheeseen tuli perehdyttyä hiukan syvemmin. Tietoisen ja hyväksyvän läsnäolon taito kuuluu meille jokaiselle.

PILATES

Pilateksen kehittäjä on saksalais-amerikkalainen Joseph Pilates, sen tarkoituksena on vahvistaa keskivartalon syviä lihaksia, syventää hengitystä ja opettaa meitä liikkumaan oikein. Pilates on yhdistelmä voimistelun ja esittävän tanssin tekniikoita. Suurin osa Pilateksen liikkeistä tehdään lattialla, jolloin lihaksien jotka kannattelevat ryhtiä löytyvät helpommin ja niitä on helpompi aktivoida. Pilatesta kannattaakin kokeilla olit sitten huippu-urheilija tai aloittelija, se sopii kaikille. Pilates vaatii oman kokemukseni mukaan paljon kärsivällisyyttä ja on yllättävän haastavaa varsinkin jos on tottunut treenaamaan pinnallisia lihaksia. YouTubesta löytyykin paljon erilaisia jooga, mindfulness ja pilates harjoitusvideoita, sekä niistä on saatavilla erilaisia ilmaisia ladattavia sovelluksia suomeksi ja englanniksi. Oletko kokeillut näitä sovelluksia?

Olethan sinäkin tulossa Joogafestivaaleille?

Tulethan moikkaamaan  jos törmäät minuun.

Musta sydän Apple TOIVOTTAVASTI TAPAAMME MYÖS SOMESSA Musta sydän Apple

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN’

 

Kaupallinen yhteistyö: Joogafestival Helsinki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *