Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Joulu tulee – oletko yhtä hyväsydäminen kuin George Clooney

George Clooney / Minna Ahmonsaari

George Clooney teki minuun vaikutuksen. Luin tällä viikolla häntä koskevan jutun, joka sai mieleni iloiseksi ja huuleni hymyyn. Marraskuun kääntyessä loppuaan kohti ovat päivät lyhentyneet entisestään ja elämä ei juuri tähän aikaan vuodesta välttämättä tunnu kovinkaan mukavalta tai helpolta – valoisasta puhumattakaan. Siksi juttu huippunäyttelijän teoista muutama vuotta sitten oli kovin tervetullut. Jutun voit lukea täältä. Lyhyesti ja suomeksi täältä.

George Clooney – HUHUJA MILJOONALAHJOITUKSESTA OLLUT JO PITKÄÄN ILMASSA

Muutaman vuoden ajan on liikkeellä ollut huhu siitä, että George Clooney olisi kutsunut läheisimmät ystävänsä kokoon ja lahjoittanut jokaielle miljoona dollaria. Viime viikolla julkaistussa haastattelussa Clooney vahvisti huhut ja kertoi tapahtuneesta hiukan lisää. Muutama vuosi sitten Clooney oli keski-ikäinen sinkkumies jolla ei ollut lapsia eikä vaimoa. Hän oli saanut palkkioksi Gravity-elokuvasta enemmän rahaa kuin oli etukäteen arvellut ja mietti mitä rahoilla tekisi.

George Clooney / Minna Ahmonsaari

NYT EIKÄ VASTA SITTEN KUN AIKA ON JO JÄTTÄNYT

Vuosien varrella oli Clooneyn menestystä ollut mukana rakentamassa 14 hengen ystäväjoukko, jotka ovat auttaneet häntä pitkän ja joskus karikkoisen uran aikana monella tavalla. Clooney oli kirjoittanut porukan testamenttiinsa edunsaajiksi mutta yhtäkkinen ja odottamaton vaurastuminen mahdollisti. Hän päätti lahjoittaa jokaiselle miljoona dollaria käteisenä. Tuumasta toimeen, porukka kasaan ja rahaa täynnä olevat kassit jakoon ystäville. Clooneyn mielestä idea ja sen toteutus onnistuivat loistavasti – ystävät yllättyivät ja hänelle tuli tekemästään todella hyvä mieli.

-Ja minä ajattelin, että se mitä minulla on, ovat nämä kaverit, jotka ovat auttaneet minua jo yli 35 vuotta tavalla tai toisella. Olen nukkunut heidän sohvillaan, kun minulla ei ole ollut rahaa. He ovat lainanneet minulle rahaa, kun olen ollut vararikossa. He auttoivat minua vuosien varrella aina kun tarvitsin apua, Clooney kertoo GQ:lle.

– Ja niin minä ajattelin, että tiedättekö, ilman heitä minulla ei olisi mitään tästä. Me olemme todella läheisiä, ja minä ajattelin, että jos jään bussin alle, ovat he kaikki testamentissani. Joten miksi vitussa odottaisin bussin alle jäämistä? hän jatkaa.

Niinpä Clooney päätti lahjoittaa jokaiselle läheiselle ystävälleen miljoonan. Ongelmana oli, mistä hän saisi 14 miljoonaa dollaria käteisenä. Näyttelijä selvitteli asiaa jonkin aikaa ja löysi löysi Los Angelesin keskustasta paikan, jossa ”on valtavia kuormalavoja käteistä”.

Seuraavaksi Clooney hankki GQ:n mukaan rähjäisen vanhan pakettiauton, jolla hän voisi noutaa seteliläjänsä. Auton kyljessä komeili sana ”kukkakauppias” ja sillä Clooney körötteli paikalle rahavarastolle.

Lähde: Ilta-Sanomat

George Clooney / Minna Ahmonsaari

ANTAMISEN ILO JA AUTUUS

Tämä tarina puhuttelee minua varmasti sen takia, että ystävävieni kanssa olemme aina olleet harvinaisen hyväntahtoisia ja myös anteliaita. Itse en asiaa koe mitenkään ihmeellisenä, olen kasvanut ympäristössä jossa ollaan aina haluttu jakaa niin ilot kuin surutkin. Piheyttä kierrän kaukaa. Mielestäni on itsestään selvää, että jos minulla on jotain jolla voin läheisiä ystäviäni tai kanssaihmisiä ilahduttaa tai heidän elämäänsä helpottaa niin silloin minun kuuluu niin tehdä. Jos voittaisin lotossa tai saisin muuten vain ylimääräisiä miljoonia, maksaisin varmasti ainakin lähimpien ystävieni velat ja asuntolainat pois. Olisi selvää, että antaisin paljon.

OLEMME TÄÄLLÄ AUTTAAKSEEMME EMME VAATIAKSEMME

Tänä vuonna joulun lähestyessä toivon, että löytäisimme kaiken kaamoksen ja koronan keskelläkin energiaa toimia niin, että auttaisimme toisiamme. Ne pienet teot arjessa ovat usein sellaisia joiden tekeminen ei vaadi meiltä mitään muuta kuin sen, että viitsimme. Katse silmiin, hymy huulille. Ystävän kutsuminen teelle, työkavereiden kehuminen, perheenjäsenten muistaminen tai naapureiden tavallista iloisempi tervehtiminen ovat kaikki asioita joiden tekeminen ei maksa mitään.

Paremman mielen tuottamiseksi ei tarvitse sulloa seteleitä Clooneyn tavoin kasseihin vaan riittää se, että annat itsestäsi, pyytämättä ja vaatimatta. Niin syntyy parempi elämä kaikille ihan ilmaiseksi ja välittömästi. Ja siitä se alkaa, joulun taika.

George Clooney / Minna Ahmonsaari

Kuvat / Yasmina Godden / Syksy 2019

LUE MYÖS:

Ajattelin antaneeni anteeksi mutta annoinko sittenkään

YANKEE CANDLE – IHANAA VALOA JA TUOKSUA SYKSYYN (SISÄLTÄÄ ALEKOODIN)

Musta sydän Apple TOIVOTTAVASTI TAPAAMME MYÖS SOMESSA Musta sydän Apple

INSTAGRAM 

 FACEBOOK 

BLOGLOVIN’

BLOGIT.FI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *