Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva
Kaupallinen yhteistyö

Viikonloppu turistina Jyväskylässä

Kaupallinen yhteistyö: Visit Jyväskylä

Jälleen kerran minulla oli ilo osallistua yhdeksän kollegan ja Visit Jyväskylän Johanna Maasolan kanssa IhanNaiset bloggaajamatkalle Jyväskylään. Jyväskylä oli kotikaupunkini 12-vuotta, joten kaupunki on ennestään minulle tuttu ja siihen liittyy paljon muistoja. Suomen Ateena, eikä suotta. Jos en asuisi Helsingissä, toinen vaihtoehto Suomessa voisi olla edelleenkin Jyväskylä. Uskomatonta, että olen asunut Helsingissä jo kohta kuusi vuotta. Jyväskylän ajat ovat vielä vahvasti muistissa.  Parasta Jyväskylässa oli mielestäni Suomen kaunein rantaraitti missä nytkin pyörähdin ja asuinalueet Jyväsjärven rannalla.

Neste rally – kesän kohokohta Jyväskylässä

Matka alkoi matkakeskukselta jonne saavuimme omilla kyydeillämme. Tästä suuntasimme suoraan hotelli Paviljonkiin, jossa meille esiteltiin MM-ralli tapahtumaa, joka perinteisesti järjestetään Jyväskylässä joka kesä. On järjestetty jo niin kauan, että tulevana kesänä 6.-9.8. ajettava Suomen MM-ralli juhlii 70-vuotiasta taivaltaan. Hiljattain julkaistu reitti kunnioittaa menneitä vuosikymmeniä, alkaen ja päättyen Jyväskylän kaupunkierikoiskoeklassikoihin.  Suomalaisodotukset Neste Ralliin ovat korkealla ja kolmoisvoittoa pidetään mahdollisena Kalle Rovanperä eturintamassa. Minulla on ralleista Jyväskylän ajoilta mukavia muistoja, on uskomatonta miten kaupunkin muuttuu hetkessä kansainväliseksi MM-kisa näyttämöksi. MM-ralli on nimittäin Suomen suurin vuosittain järjestettävä urheilutapahtuma. Jyväskylä tekee tapahtumasta mukavan intiimin ja rallin olohuoneen elämystori jättimäisine screeneineen ja yleisökatsomoineen, näytteilleasettajien reunustama vilkas WRC-katu, sekä kilpailun sykkeessä elävä huoltoparkki tarjoavat mahdollisuuden nähdä virtaviivaisia kilpa-autoja ja huoltotauoilla parveilevia tähtikuskeja puhe etäisyydeltä. Jos olen vapaalla menen mielellään verestämään rallimuistoja ensi kesänä Jyväskylään. Tapahtumaan on saatavilla myös erilaisia VIP-paketteja, joten laatua ja mukavuutta arvostavan kannattaa sijoittaa sellaiseen. Esimerkiksi IhanNaiset tarjouksista löydät VIP-helikopterikuljetuksen Laajavuoreen.  Hinta uskomattomat 149 € / henkilö (+ alv 10%), sisältäen pääsylipun erikoiskokeelle. HUOM. Erikoistarjous, jota ei tarjolla muualla. Paikkoja rajoitetusti – toimithan nopeasti.

Lounas upeassa Frans & Sandrassa

Lounastimme ranskalaisessa ravintolassa Frans & Sandrassa, josta tuli  suosikkini jo edellisen matkan aikana. Valitsin täällä syötäväksi siirtomaista vaikutteita saanutta eksottista Panang-kanaa ja tietty viinit  valittiin valmiiksi ruokiin sopiviksi. siihen päälle. Ravintolan bravuuri on ranskalainen keittiö, eli rakkaus hyvään ruokaan ja juomaan. Ruoka- ja viinilistoille on tuotu omia elementtejä ja palvelu on huippuluokkaa. Ravintolapäällikkö Kalle Heinäsuo teki jälleen kerran lounaasta ikimuistoisen hyvällä palvelullaan ja nappiin osuneilla suosituksillaan. Olen ravintolassa usein se, joka luottaa suosituksiin ja arvostan sitä, että henkilökunta tuntee ruokalistan ja viinit kuin omat taskunsa.  Lisäksi ravintola on remontoitu tuomalla sinne sopivasti uutta ja kunnioittamalla vanhaa.  Rvintolan  löydät Original Sokos Hotel Alexandran yhteydestä Hannikaisenkadulta. Mainitsemalla  ”IhanNaiset” tarjoaa Frans & Sandra sinulle ja pöytäseurueellesi Crème Brûléen pääruoan yhteydessä.

Kulttuuria Keski-Suomen museossa

Keski-Suomen museo on Alvar Aallon suunnittelema, vastikään remontin jälkeen avattu perinteikäs museo. Itse olen käynyt kerran aikaisemmin tässä kyseisessä museossa Jyväskylässä asuessani. Museoista kiinnostuneelle paikka tarjoaa paljon nähtävää ja tutkittavaa. Kolmessa kerroksessa tällä hetkellä ovat menossa näyttelyt: Miljoonasade – suomirokkia ja kasvukipuja 22.2.-9.8.2020, Keskisuomalaisuutta etsimässä on pysyvä näyttely 22.2.2020 alkaen ja Dominoefekti: taidetta KeskiSuomesta 22.2.-30.8.2020. Kaikki osiot olivat kiinnostavia ja jollain tapaa tunteita herättäviä. Miljoonasateen muistelot, toivat mieleen omatkin muistot festariajoilta, nimittäin näyttelyssä oli nähtävissä suora taltiointi vuoden -88 Provinssirockista. Keskisuomalaisuutta etsimässä oli taas kattava kuvaus Jyväskylän historiasta, missä pääsi fiilistelemään sitä mitä oli ennen ja mitä on nyt. Dominoefekti taas oli Keskisuomalaista taidetta parhaimmillaan ja tuo esille sekä vanhempaa, että uudempaa taidetta.  Jatkuvasti karttuva kokoelma pitää sisällään taidetta Jonas Heiskasta ja Carl Bengtsistä Veikko Hirvimäen ja Ulla Virran varhaistuotantoon.

Illallinen ja yöpyminen Jyväskylässä

Pöllöwaari on aina ollut lempiravintolani Jyväskylässä ja jopa koko Suomen tasolla se yltää kärkeen. Pöllöwaari sijaitsee tunnelmallisen Boutique Hotelli Yöpuun yhteydessä. Paikkaan liittyy paljon muistoja ja olen yöpynytkin kyseisessä hotellissa joskus noin 15 -vuotta sitten. Hotellin jokainen huone on erilainen ja rakkaudella sisustettu. Boutique Hotelli Yöpuu  ja ravintola Pöllöwaari sijaitsevat Jyväskylän keskustassa Kansakoulunkadulla, historiallisesti arvokkaassa kivitalossa. Saimme nauttia menun Pöllöwaarissa asiantuntevan ravintolapäällikkö Ulla Häkkisen kanssa, joka kertoi mielenkiintoisia faktoja ravintolan ja hotellin historiasta.  Alkupalaksi söin omenamehulla kompressoitua kurkkua sekä kampasimpukkaa, pääruoaksi ylikypsää häränposkea, joka oli suorastaan suussasulavaa ja jälkiruoaksi paahtoruisjäätelöä sekä marinoitua mustikkaa. Kokonaisuus löhenteli täydellisyyttä sopivine viineineen.

Kyseisen paikan yrittäjät omistavat nykyään myös Hotelli Verson, jossa yövyimme. Verso tunnetaan entisenä Sokos Hotel Jyväshovina, joka oli saanut kivan freesauksen ja uuden ilmeen sitten viime näkemän. Hotellissa on varmasti yksi kaupungin parhaista aamupaloista, munakkaan paistaa oma kokki ja raaka aineissa on panostettu kotimaisuuteen ja ennenkaikkea lähituotantoon. Mikä parasta, sunnuntaina aamupala oli klo 12:ta saakka mikä mahdollisti hyvät yöunet, aamulenkin Jyväsjärven rannalla ja kiireettömän aamiaisen. Tätä arvostin todella, nimittäin joskus hotelleissa aamupalan loppuessa esimerkiksi kello kymmenen, ei kiirettömään aamuun jää riittävästi aikaa. Huone oli tilava ja viihtyisä kylpyammeineen ja näkymät olivat suoraan legendaariselle kävelykadulle. Sain vielä myöhäisen huoneenluovutuksen kahteen saakka, mikä kruunasi kokonaisuuden. Verso tarjoaa suositun Urban stay – hotellipaketin sisältäen majoituksen standard-huoneessa, kolmen ruokalajin illallisen Verso Baari & Keittiössä ja tervetulokuohuviinin IhanNaisille hintaan 150€/kaksi henkeä (ovh. 200€).

Sattumalta Jyväskylässä vietettiin ystäväni babyshowereita kyseisenä sunnuntaina, joten ajoitus matkalle oli mitä sopivin. Onnistuneen matkan ja babyshowereiden jälkeen matkasin kotiin Helsinkiin vasta illalla. Matkan aikana mietin moneen kertaan, että jo yhden yön minilomalla on iso vaikutus. Ihan kuin olisi ollut lomalla pidempäänkin. Kiitos Visit Jyväskylä ihanasta matkasta.

Kannattaa katsoa kaikki voimassa olevat ihannaiset tarjoukset täältä!

Matkassa mukana olivat seuraavat bloggaajat:

Minnean muruja

Kristallikimara

Kiljusten blogi

 Hannamaria

Arjen suklaasuukkoja

 Mansikkatilan mailla

Optimismia ja energiaa

Joko mennään

 Mansikkapilvi

Kiitos mahtavasta matkaseurasta!

 Musta sydän Apple TOIVOTTAVASTI TAPAAMME MYÖS SOMESSA Musta sydän Apple

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN’

Kaupallinen yhteistyö: Visit Jyväskylä

2 kommenttia

  1. Katja kirjoitti:

    Oli kiva päivä, onneksi vielä ehdittiin se toteuttaa. Hyvää alkavaa viikonloppua Minna! <3

    Katja
    http://Www.optimismiajaenergiaa.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *