Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Mikä yhdistää voittajia – aito menestysresepti

Menestysresepti

Mikä on menestysresepti kuluvalle vuodelle 2020 joka on monella tavalla meille kaikille eriskummallinen vuosi. Sillä kukaan meistä ei voi sanoa, että kaikki on mennyt niin kuin oli suunnitellut. Moni elämäntapamuutos on jäänyt toteutumatta, lomamatka tekemättä ja oman osaamisen kehittäminen aloittamatta. Ja kaikki tämä ymmärrettävistä ja hyväksyttävistä syistä johtuen – koronakriisi oli sellainen, ettei siihen voinut valmistautua. Kukaan.

MENESTYSRESEPTI, OSA 1: muutoksessa on parasta muutos

Muutos on siitä jännittävä asia, että muutosta emme voi muuttaa, ainoastaan suhtautumistamme siihen. Aikoina, jolloin muutos on ennakoimatonta ja arvaamatonta on meille ihmisille tyypillistä se, että jäämme paikallemme, odotamme että joku korjaa asian jotta pääsisimme palaamaan takaisin menneeseen. Menneeseen, joka ei kuitenkaan koskaan palaa.

Ja sitten on niitä jotka näkevät muutoksessa mahdollisuuden ja nousevat aivan uuteen kasvuun ja kukoistukseen käyttäen epävarmuutta voimavaranaan. Tässä kirjoituksessa koitan keittää kasaan reseptin joka kokemusteni mukaan yhdistää niitä ihmisiä jotka ovat pystyneet nousemaan vaikeuksien hetkellä ylös ja jatkaneet matkaansa eteenpäin.

Menestysresepti

MENESTYSRESEPTI, OSA 2: hyväksy itsesi, miellä maailma ja käsitä mahdollisuus

Se kuinka suhtaudumme muutokseen on henkilökohtaista. Joku voi kannustaa meitä muuttumaan, pyytää tai jopa määrätä, mutta loppujen lopuksi me päätämme kuinka muutumme ja mitä itsessämme tai ympäristössämme muutamme. Tähän liittyen olen tunnistanut erään seikan joka yhdistää heitä jotka valjastavat muutoksen voimakseen: he eivät keskity siihen mitä eivät osaa tai siihen mitä muut heitä ajattelevat vaan siihen, jossa tietävät olevansa voimakkaita.

Toinen seikka joka yhdistää muutosvoiman hallitsijoita on se, että heillä on selkeä maailmankuva. Näkemys kokonaisuudesta johon he itse luottavat ja jonka he osaavat selittää myös muille, ulkopuolisille. Näitä, tulevaisuuden epävarmuudessa menestyviä yhdistävät edellä mainittujen omien vahvuuksien tunnistamisen ja maailmankuvan lisäksi näkemys ja käsitys omasta roolistaan kehityksessä. Heillä on rooli muutoksessa, ja siksi heidän tekemisensä vievät heitä ja läheisiään kohti jotain, parempaa.

Menestysresepti

MENESTYSRESEPTI, OSA 3: nöyryys on hyve, kuten myös ylpeys

Omien vahvuuksien tunnistaminen tarkoittaa myös heikkouksiensa hyväksymistä. Se on hienoa ja armollista – kaikessa ei pidä olla menestyjä vaan jokainen saa olla heikko ja virheellinen. Se että on jossain asiassa lahjakas tai etevä tarkoittaa sitä, että tietää mitä ei vielä osaa. Se on hyvä, sillä se avaa elämään kehityksen polun jolta ei koskaan valmistu: mitä enemmän opit, sitä paremmin tiedät mitä et vielä osaa. Se, että haluaa pyrkiä eteenpäin ja tulla paremmaksi ei tarkoita, ettei pitäisi itsestään ja elämästään nykyisyydessä.

Ymmärrys siitä, että aina on kehitettävää tekee nöyräksi. Mutta siitä pitää myös olla ylpeä. Se, että kuljet kohti tulevaa tietoisena vahvuuksistasi, hyväksyen heikkoutesi ja ymmärtäen oman roolisi tulevaisuuden muokkaajana mahdollistavat sen että näet muutoksessa mahdollisuuden, etkä joudu jäämään paikoillesi. Vaan elät. Nöyränä, muttei nöyristellen. Ylpeänä omasta itsestäsi.

Menestysresepti

Kuvat / Vestigevisions / Tuomas Hamäläinen

Lue myös:

Mistä kokonaisvaltainen hyvinvointini koostuu? 

 

Musta sydän Apple TOIVOTTAVASTI TAPAAMME MYÖS SOMESSA Musta sydän Apple

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN’BLOGIT.FI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *