Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Tee rauha menneisyytesi kanssa – Näin se ei turmele tulevaisuuttasi

Tee rauha menneisyytesi kanssa

Jokaisella meillä on menneisyys, joka omalla tavallaan määrittää meitä. Menneisyydessä eläminen saattaa kuitenkin huomaamattamme turmella tulevaisuuttamme. Elämään mahtuu monenlaisia polkuja, hyviä sekä huonoja, tasaisia ja vähän mutkikkaampia. Mitä enemmän ikää karttuu sen monimuotoisempaa elämästämme tulee. Nyt kolmevitosena koen että olen saanut elää rikkaasti monenlaisia erilaisia vaiheita, nauttia elämästä mutta myös kärsiä. Olen ollut nuorena hyvin päämäärätietoinen, halunnut itsenäistyä mahdollisimman nopeasti, muuttanut pois kotoa heti kuin mahdollista ja hankkinut sellaisen ammatin jossa pääsin mahdollisimman nopeasti työn sarkaan kiinni ja toteuttamaan itseäni. Halusin mahdollisimman nopeasti mukavan elämän, aikuistua nopeasti ja elää kuin aikuiset. Tunsin itseni parikymppisenä kolmekymppiseksi, koska elin niinkuin vanhemmat ihmiset elävät. Matkaan mahtuu paljon onnistumista ja iloa, mutta myös epäonnistumisia ja surua.

Suurin taisteluni elämässäni on ollut syömishäiriöiden kanssa taistelu ja sen voittaneena en voi olla kuin kiitollinen. Ihmissuhteita on tullut ja mennyt, ne eivät ole aina olleet helppoja, mutta jokaisesta olen oppinut jotain. Olisin halunnut perheen alle kolmekymppisenä, mutta nyt minulla ei ole siitä tietoakaan. Itseasiassa tällä hetkellä olen epätietoisempi tulevaisuudestani kuin koskaan, mutta samalla tyytyväinen. Elän vuokralla ystäväni kanssa ja opiskelen jota en olisi voinut kuvitellakkaan silloin reilu parikymppisenä. Nuoresta asti piti olla kaikki viimeisen päälle, nykyään ei ole niin justiinsa. Tunnen olevani vapaa toteuttamaan oikeastaan mitä vaan vielä elämässä ja se on tunne jota rakastan.  Voisin harmitella etten esimerkiksi ole opiskellut nuorena enempää, nykyäänhän arvostan koulutusta huomattavasti enemmän kuin silloin. Voisin harmitella ettei minulla ole sitä perhettä. En harmittele, koska silloin nuorempana opiskelijaelämä olisi tuntunut hirvittävälle ja monet kokemukset, matkat ja elämykset olisivat jääneet perheellisenä tekemättä ja kokematta. Ehdin vielä, jos niin on tarkoitus. Rauha menneisyyden kanssa on äärimmäisen tärkeää, on turhaa surkutella vanhaa. Menneisyys tekee sinut rikkaammaksi ja virheet opettavat. Synnit saa anteeksi elämässä katumalla, aina voi parantaa tapansa.

Sinä ansaitset parasta – kultaa

Muista arvosi, olet ainutlaatuinen ja ansaitset vaan parasta elämässäsi. Kannustan jokaista tiedostamaan oman arvonsa ja lopettamaan tyytymisen. Olen tyytynyt elämässäsi välillä ihan liikaa ja valitettavasti se ei pidemmän päälle toimi. Ihmissuhteissa varsinkin pitää olla tarkkana ettei vain keskity toisen tarpeiden täyttämiseen, vaan saa myös itse sen mitä tarvitsee. Toisen kannattelu ja ainainen tsemppaaminen voi pidemmän päälle olla tosi raskasta, suhteessa pitää olla vastavuoroisuutta. Itse tiedostan kärsineeni ja jonkinasteisista tunnelukoista. Olen pyrkinyt avaamaan niitä jotta elämästäni tulisi vieläkin laadukkaampaa ja että kokisin täyttä sisäistä rauhaa. Tiedostan että minun on vaikeaa löytää ihmistä joka ymmärtää herkkyyteni, jotta tunnen itseni täydeksi. Minulla on taipumusta asettaa muiden tarpeet omieni edelle ja miellyttää muita, mikä kääntyy joskus itseäni vastaan.

Työelämässä on myös paljon tyytyjiä. Ymmärän, että jotain on pakko tehdä elääkseen, mutta jokaisen päivän ei tarvitse olla suoriutumista päivästä toiseen. Aina on olemassa vaihtoehtoja vaikka epätoivon hetkellä ei siltä tuntuisikaan. Ole rohkeasti oman onnesi seppä ja tartu muutokseen, muutos on aina mahdollinen jos vain avaat mielesi sille.

Kuvat otettu *HUAWEI Mate 10 Pro:lla.

Kärsimys kuulu elämään

Valitettavasti myös kärsimys on osa elämää ja kuuluu siihen. Onnellisuus ei ole jatkuvaa, eikä aina ei ole mukavaa. Joskus sattuu ja masentaa. Et tarvitse välttämättä masennusdiaknoosia, vaikka jokainen päivä ei olisikaan loistelias. Liika onnen ja ilon tavoittelu saattaa lannistaa itsestään, koska jatkuva ja onni ja ilo ei ole tavallaan normaali olotila. Sillä että pyrkii tähän, saattaa aiheuttaa vain itselleen  turhia paineita. Jokainen pettyy, epäonnistuu ja menettää elämässään jotain, näin se on. Et ole yhtään muita huonompi vaikka siltä saattaisi tuntua. Ihmiset näyttävät onnellisilta, mutta lopulta ulkokuoren alle ei pysty näkemään. Et voi koskaan tietää mitä toiselta ihmiseltä on vaatinut päästä tänään sängystä ylös. Kielteisistä tunteista ei tarvitse päästä eroon, vaan tunteet tulee hyväksyä. Positiivinen ajattelu ja elämänasenne auttaa, vaikka negatiiviset tunteet tulevatkin takaisin. Tunteet  tulee käsitellä ja hyväksyä. Itse olen aina ajatellut, että kaikesta selviää vaikka hetkellisesti saattaisi tuntua epätoivoiselle. Rauha menneisyyden kanssa auttaa asiaa.

Instagram / Facebook / Bloglovin’

Lue myös:

Mitä vuosi sinkkuna on opettanut minulle 

Jokainen ihminen haluaa tulla kuulluksi 

Fifty Shades Freed – BDSM julkisesti esillä

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *