Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Every body is beautiful

Every body is beautiful

Kehopositiivisuus on puhuttanut viimeaikoina paljon, mikä on todella hyvä asia. Jokaisen tulisi hyväksyä kehonsa ja rakastaa itseään vaikka kehon koko muuttuisikin elämän varrella ja vaikka kehoa muokkaisikin tavoitteellisesti. Tarkoitan tällä, että vaikka itsekkin muokkaan kehoani, se ei tarkoita että jotenkin vihaisin itseäni tällä hetkellä, vaan päin vastoin olen oppinut pitämään itsestäni erilaisena. Kurvikkuudessa on hyviä puolia, sellaisia joita ei rasvattomammassa kunnossa ole ja toisinpäin. Jokaisella tulisi olla sellainen perus tyytyväisyys itseensä, kehon muodosta ja koosta huolimatta, eikä kehon koko tai muoto ei saisi määrittää ketään ihmisenä.

Kehopositiivisuus ei ole lihavuuden ihannointia

Valitettavan usein kehopositiivisuus tulkitaan kuitenkin väärin ja ajatellaan sen olevan jonkinlaista lihavuuden ihannointia. Ajatellaan, että ihmiset jotka ihannoivat kehopositiivisuus-aatetta toivovat kaikkien lihovan, koska eivät pysty itse laihtumaan. Kehopositiivisuus tarkoittaa siis sitä, että jokaisella on oikeus olla onnellinen ja tulla kohdelluksi  samalla tavalla kehon koosta  ja kehonkoostumuksesta riippumatta. Jokaisella on oikeus pukeutua kauniisti, sekä nauttia naisellisuudesta ja miehekkyydestä riippumatta siitä mikä kehon koko tai malli on. Kehon kanssa voikin olla ongelmia oli sitten minkä kokoinen ja muotoinen tahansa ja monella on ongelmia mitkä eivät varsinaisesti liity rasvan määrään tai painoon. Myös laihoilla ja vaikkapa lihaksikkailla voi olla ihan yhtälailla ongelmia kehopositiivisuuden kanssa.

Miten kehopositiivisuus ilmeni minussa

Se miten olen oppinut hyväksymään kehoni monessa eri koossa, on ollut pitkä tie. Olen ollut lähestulkoon kaiken kokoinen, jos painosta puhutaan niin aikuisiällä painoni on seilannut 55-95 kilon välillä. Koostumus on myös vaihdellut aikalailla, olen ollut 55- kiloinen ”laihaläski” ja 55-kiloinen ”kisakireä” ja kaikkea siltä väliltä. Olen ollut 95-kiloinen ja voinut todella huonosti, mutta myös voinut samassa painossa todella hyvin. Aina minulla ei siis todellakaan ole ollut hyvä olla itseni  ja kehoni kanssa. Olen oireillut kehonegatiivisuuttani  ja menneisyydessäni kärsinyt syömishäiriöistä. Jotenkin näiden kaikkien kokemusten ja kehon muuttumisten myötä oppinut rakastamaan itseäni välittämättä siitä miltä näytän ulospäin ja kantamaan itseni ylpeydellä koosta tai muista ulkoisista asioista huolimatta. Liikunnallisuus on aina liittynyt kehoni hyväksymiseen voimakkaasti ja sitä kautta tunnen kehoni ja itseni erityisen hyvin.

Treenaan nykyisin siksi että rakastan kehoani, en siksi että vihaan sitä.

Instagram: @tyttosinaoletvahvaofficial

Facebook: Tyttö sinä olet vahva

Snapchat: vahvatytto

Edellinen juttu: Epäsuositut mielipiteeni

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.