Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Ensimmäistä kertaa Saksassa

Olin juhannuksen aikaan velipuoleni luona Saksassa käymässä, meillä on siis sama isä joka on kotoisin Tansaniasta mutta minun äitini on Suomalainen ja velipuoleni Saksalainen.

Olemme alkaneet pitää yhteyttä vasta aikuisena ja olen todella onnellinen siitä, koska Suomessa minulla ei ole sisaruksia ollenkaan. Yhteensä meitä on kaikkiaan seitsemän, muut neljä sisarpuolta asuvat Tansaniassa ja yksi velipuoli vielä tällä hetkellä Malesiassa. On myös kiva käydä sukuloimassa muuallakin kun Iisalmessa ja seuraava reissu onkin jo suunnitteilla.

Saksaan oli helppo mennä, koska lennot kestävät vain pari tuntia ja Saksa on kulttuuriltaan lähellä Suomea. Huomasin kuitenkin että hintataso on jonkin verran alhaisempi ainakin kosmetiikassa, ruoassa ja vaatteissa. Isommissa kaupungeissa tarjontaa on myös huomattavasti laajemmin. Havaitsin myös  että ihmiset ovat jonkin verran sosiaalisempia ja helposti lähestyttävämpiä, en tiedä oliko tämä vain oma huomioni mutta näin vain koin.

Ensin lensin Frankfurttiin jossa vietimme ensimmäisen lomapäiväni, josta sitten ajelimme pieneen kylään muutaman tunnin ajomatkan päähän nimeltä Urbach. Tuolla vietimme kaksi päivää ja kävimme sieltä käsin katsomassa mm. Wartburgin linnaa joka on Saksan kuuluisimmista keskiaikaisista linnoista. Tämä sijaitsi Thüringenissa Eisenachin kaupungissa.Täältä jatkoimme matkaa Erfurtin kautta Würtsburgiin jossa veljeni asui ja joka oli viimeinen määränpää.

Saksalaiset pienet kaupungit olivat mielettömän kauniita ja idyllisiä, Frankfurtissa oli taas yhdistetty vanhaa ja idyllistä sekä moderneja pilvenpiirtäjiä ennakkoluulottomasti.

Sää oli todella hyvä reissun ajan ihan mielettömän lämmin (noin kolmekymmentä astetta lähes kokoajan)  ja aurinkoinen lukuunottamatta viimeistä matkustus päivää kotiin, silloin oli ainoastaan pilvistä mikä ei haitannut ollenkaan edellisen myöhään valvotun yön päätteeksi.

 

Nautin Saksan matkasta täydestä sydämestä ja viiden päivän loma oli juuri sopiva irtiotto Suomen kesästä, juhannusta ei ollut ikävä, eikä jäätäviä säitä. Jos lämpö ja aurinko ei kertakaikkiaan riitä täällä, niin ei muutakuin reissuun. Nyt onkin sitten enää reilu kuukausi seuraavaan Sisilian lomaan,  tuskin maltan odottaa tulevaa varmaa aurinkoa.

Edellinen juttu: 

Woman in red by Mr. CoolPool

Instagram: @tyttosinaoletvahvaofficial

Facebook: Tyttö sinä olet vahva

Snapchat: vahvatytto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *