Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Mitä kaipaan Jyväskylästä

Olen asunut kolmanneksen elämästäni Jyväskylässä, eli 12-vuotta. Jyväskylästä minulla on kauniit muistot, vaikka olenkin kotiutunut Helsinkiin ja Töölöön paremmin kuin hyvin. Muistelen kuitenkin lämmöllä Jyväskylästä esimerkiksi näitä asioita:

Ystävät

Muutin aikoinaan parikymppisenä Jyväskylään lähinnä ystävien perässä ja tietenkin töihin, en nähnyt tulevaisuutta Iisalmessa ja päätin suunnata suhteellisen lähelle ensimmäiseen sopivan kokoiseen kaupunkiin mahdollisimman äkkiä. Jyväskylässä minulla asui sekä lapsuuden ystäviä, sekä muodostin uusia ystävyyssuhteita jotka ovat kestäneet tiiviinä tähän päivään saakka. Ystäviä ja vanhoja työkavereita kaipaan ajoittain Jyväskylästä.

Jyväskylän Manhattan

Asuin mielestäni Jyväskylän parhaimmalla paikalla Lutakossa järvenrannassa 10-vuotta. Harvassa paikassa vaikkapa Helsingissä on mahdollista asia keskustassa järvenrannalla, vieläpä uimaranta ja järven ympäri kulkeva rantaraitti suoraan parvekkeen alla. Jos saisin tuon mukavuuden siirrettyä tänne, niin tekisin niin.

Staili kampaamo

Kampaamoa ja ennenkaikkea sen asiakkaita kaipaan, tykkäsin työstä kovasti ja tein sitä rakkaudesta lajiin. Kuitenkin halusin muutosta elämään ja teinkin niitä juuri oikeassa kohtaa mennäkseni eteenpäin elämässä haluamaani suuntaan. Vierivä kivi ei sammaloidu.

Liikuntakaupunki

Jyväskylä on mahtava liikuntakaupunki! Liikunnallinen elämäntapa on jyväskylässä hyvin esillä. kaupungin liikuntapaikka tarjonta on vertaansa vaikka. Jyväskylä onkin maan liikuntapääkaupunki, siellä on runsaasti liikuntapuistoja, ulkokuntosaleja, latuja, sekä sisäliikuntapaikkoja. Harrastus mahdollisuudet ovat todella hyvät. Täytyy mainita vielä ihanan mäkiset pyöräilymaastot.

Kaikki paikat olivat lähellä

Lyhyet etäisyydet ovat pienemmän kaupungin hyviä puolia. Matkat paikasta toiseen olivat lyhyitä ja keskustan ostosreissun pystyi suorittamaan käden käänteessä. Jyväskylässä oli myös joitakin kivoja liikkeitä joita jäin kaipaamaan. Minzi vaateliike oli varma valinta joka tilanteeseen. Pienestä putiikista löytyi saman katon alta kaikki mitä täältä joutuu metsästämään monesta paikasta. Ravintoloista paras oli ehdottomasti Pöllöwaari menuineen ja Jyväskylän Winebistro, Kissan viikset ja Shaker  jäivät myös mieleeni positiivisesti.

Luonto

Päijänne ja ympäröivä luonto, Jyväsjärven ympäristö ja Jyväsjärven jää talvella, niiden vieressä asuin ja Jyväsjärveä on kierretty lukuisia kilometrejä, välillä päivittäin, välillä vähän harvemmin. Joskus on pyöräilty, usein kävelty ja aikansa myös juostu. Tourujoki, metsät, puhdas luonto joka puolella jäi mieleen. Harju ja Harjun portaat keskellä kaupunkia luonnon keskellä.

Musta sydän Apple  Seuraa Musta sydän Apple

Instagram / Facebook / Bloglovin’

Lue myös:

Aktiivimalli – Uhka vai mahdollisuus

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.