Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva

Kuinka lisätä treenimotivaatiota?

*Sisältää mainoslinkkejä

Housut / Biancaneve* (Saatu blogin kautta.)

Päivät pitenevät ja valo senkun lisääntyy. Liikkumisen ilon pitäisi olla parhaimmillaan. Toisaalta Tammikuussa aloitettu kuntokuuri saattaa näyttää jo hiipumisen merkkejä. Mikä avuksi?

Ympäristön vaikutus treenimotivaatioon

Treenimotivaation hiipumiseen saattaa olla monia syitä. Ympäristöllä on suuri vaikutus siihen miten vietät vapaa-aikaasi. Viihtyykö suurin osa kavereistasi illat tuopin äärellä vai treeneissä? Jos olet kaveriporukkasi ainut liikunnallinen ihminen motivaation ylläpitäminen voi olla haastavaa. Hanki siis kavereita jotka ovat kiinnostuneet elämään terveellisesti ja liikkumaan. Liikunnan ilo jaettuna on paljon suurempi.

Terveys on paras motivaattori

Ulkoiset motivaatio tekijät eivät usein ole kestäviä vaikka saattavatkin hetkellisesti piristää ja saada liikkeelle. Jos peilikuva ei muutu hetkessä, se saattaa lannistaa. Terveys on tärkein asia mitä meillä on ja sitä kannattaa vaalia. Säännöllinen liikunta vähentää riskiä sairastua  muun muassa sydän- ja verisuonitauteihin, osteoporoosiin, sepelvaltimotautiin ja aikuisiän diabetekseen. Liikunta auttaa painonhallinnassa sekä pitää tuki- ja liikuntaelimet kunnossa. Liikuntaa kannattaa harrastaa terveyden ylläpitämiseksi. Monipuolinen liikunta on välttämätöntä lihasten ja nivelten normaalin toiminnan säilyttämiseksi. Vaikka peilikuvasi ei muuttuisi hetkessä on liikunnan harrastamisen paras motivaattori  terveys.

Treenipäiväkirja avuksi

Treenit kannatta kirjata ylös motivaation ylläpitämiseksi. Kirjaa ylös käytetyt painot ja tehdyt sarjat, lenkit ja muu  liikunta. Näin voit seurata kehitystäsi ja asettaa välitavoitteita. Pienikin edistys lisää onnistumisen kokemusta ja treenimotivaatiota. Jo treenien merkkaaminen kalenteriin saattaa helpottaa. Jos tavoitteesi on liikkua esimerkiksi kolme kertaa viikkossa, merkkaa kerrat etukäteen kalenteriin ja sitten vain toteutat ne. Treeniohjelma on hyvä olla olemassa tukemassa harjoittelua.

Kuuntele itseäsi ja kehoasi

Tapa vaatii muodostuakseen paljon toistoa. Alku saattaa tuntua takkuiselta, mutta muista tämä. Jos sinusta salille meno ei tunnu hyvältä, voi tämän treenikerran korvata hyvän vaikka kävelylenkillä tai uinnilla. Rutiini ei silloin pääse tällöin hajoamaan ja olet lähellä tavan muodostumista osaksi sinua. Kun sinulla on tapa/rutiini ei sinun tarvitse erikseen edes miettiä toteutatko sen vai et.  Vaikka yksi treenikerta tai jopa viikko jäisi välistä, niin aloita aina alusta äläkä lannistu. Keho tottuu harjoitteluun pikkuhiljaa. Muista myös palautuminen. Alipalautunut kroppa ei jaksa harjoitella ja kova harjoittelu vaatii aina palautumista. Palautumiseen vaikuttaa unen, levon ja ravinnon lisäksi muu elämäntilanne ja sen kuormittavuus. Jos elämäntilanteesi on hyvin kuormittava voi kevyt liikunta olla siihen hetkeen parempi vaihtoehto kuin kova  treeni.

 

 Musta sydän Apple SEURAA MINUA Musta sydän Apple

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN’

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *