Hae
Tyttö Sinä Olet Vahva
Kaupallinen yhteistyö

Ratkaisukeskeinen ammattijärjestäjä kotonani – Mitä ihmettä?

Kaupallinen yhteistyö: Oivallusten olohuone
Ratkaisukeskeinen ammattijärjestäjä

Ratkaisukeskeinen ammattijärjestäjä kotonani. Minä ja ihana Susanna järjestämisen jälkeen.

Muutto lähestyy ja ratkaisukeskeinen ammattijärjestäjä kävi kotonani. Vaikka muutto onkin lähellä ja tutkitusti muutto on yksi suurimpia stressin aiheuttajia pienelle ihmiselle, tietoisesti päätin etten juurikaan nyt ensimmäisellä lomapätkälläni käytä aikaani vain tavaroita pakaten ja tuskaillen. Muutto tuo paljon positiivisia muutoksia elämään, mutta ennen sitä on selvittävä muutaman päivän työleiristä. Olin kesäkuun alussa loman tarpeessa ja tällä hetkellä olen matkalla Lapista Iisalmeen, oikein onnistunut Lapin reissu takanani. Olen ihminen joka tykkää tavaroista varsinkin vaatteista ja matkan varrella niitä on kertynyt ”jonkin verran”. Vaikka olen muuttanut viimeksi noin kaksi vuotta sitten ja karsinut tavaroita, on niitä kertynyt lisää. Varsinkin vaatteita, etenkin mekkoja. Tykkään kuitenkin siisteydestä, selkeistä linjoista mutta ongelma ovat kaapit. Vaikka ulospäin näyttää ettei nykyisessä kaksiossa ole tavaroita juuri ollenkaan on totuus kaapeissa. Vaikka kuoret ovat kunnossa on kaapeissa sisällä kunnon kaaos.

Ratkaisukeskeinen ammattijärjestäjä apuna kaappikaaoksen hallinnassa

Olen jotenkin tottunut elämään kaappikaaoksen kanssa. En edes mieti koko asiaa, paitsi silloin kun olen lähdössä johonkin enkä löydä mitään. Silloin vedän parhaillaan monta hyllyllistä vaatteita kaapista lattialle kun tarvitsen jotain tiettyä mustaa sitä juuri oikeaa pikkutoppia jonkin mekon alle. Myös pakkaaminen on kamalaa, hengarikaappini on ollut niin täynnä mekkoja, että niiden selaaminen joustavasti oli mahdotonta ja osa vaatteista on ollut hautautuneena toisten alle. Epäjärjestys siis selvästi haittaa elämääni. Muitakin järjestämistä vaativia kohteita on. Esimerkiksi eteisen lipasto joka on täynnä meikki/kosmetiikkasälää ja tuntuu siltä etten koskaan löydä sieltä mitään. Kun johdatuksen lailla törmäsin somessa Oivallusten olohuoneeseen ja ratkaisukeskeiseen ammattijärjestäjään Susanna Aarnikallioon ja päädyimme tekemään yhteistyötä. Otimme projektiksemme vaatteet. Susanna auttaa työkseen ihmisiä käytännön haasteiden kanssa. Mielenkiintoni heräsi ja totesin, että käytän monessa asiassa alan ammattilaisia eli miksi en tässäkin. Tässä vaiheessa varmaan jo kaikkien mielessä on kysymys: mitä tekee ratkaisukeskeinen ammattijärjestäjä ja voisiko hän auttaa minua. Osaamisen ytimessä on ymmärrys siitä mistä sekasotku syntyy.
Susanna kertoi auttavansa työkseen ihmisiä sellaisten asioiden ratkaisemisessa joihin on vaan jouduttu. Minä en esimerkiksi tietoisesti ole vuosien varrella ostanut viittäkymmentäkahdeksaa (luit oikein 58) mekkoa, ne ovat vain kertyneet kaappeihini.

Helpotusta kaappikaaokseen ilman stressiä

Alkukartoituksessa joka tehtiin puhelimessa päätimme, että tapaamme kuitenkin ennen reissuun lähtöäni jotta en sitten jatkuvasti lomalla ollessani miettisi kauhun sekaisin tuntein tulevaa muuttoa. Sovimme, että järjestämme vaatteeni ja viemme osan kierrätykseen. Susanna saapui kotiini, aluksi hän haastatteli minua ja esitti kysymyksiä siitä minkälaisen järjestyksen toivoisin vallitsevan kodissani. Haastattelun jälkeen aloimme toimeen ja vedimme kaikki vaatteet jotka omistin lattialle. Kauhun sekaisin tuntein katsoin kuinka kokonainen huone täyttyi vaatteista. Tavoitteena oli se, että vaatteita olisi vähemmän, kaikki olisivat sekä tarkoituksenmukaisia ja käytännöllisiä, sekä minulla olisi jokaiseen hyvä tunneside. Kuulostaa haastavalta hommalta, enkä ihan tarkkaan tiennyt itse kuinka sen toteuttaisin.

Ratkaisukeskeinen ammattijärjestäjä

Mekkokaaos pahimmillaan. Vaatteita lähti kierrätykseen kolme Ikean kassillista.

Konmari, tavaroiden hyvästely ja muut hyvät vinkit

Kaikki me olemme viime vuosina törmänneet konmari-ajatteluun, jossa koti järjestetään kuntoon siten, että jokainen tavara joka jää jäljelle on sellainen, että ne tuottavat sinulle iloa. Muita tunnettuja menetelmiä on esineiden hyvästely-taktiikka jossa jätä ääneen puhutut jäähyväiset jokaiselle tavaralle jonka ”päästät pois elämästäsi”. Näiden lisäksi Internetin ihmemaa pursuaa erilaisia vinkkejä ja prosesseja joilla teet elämästäsi onnellisemman vähemmillä tavaroilla. Ja tienaat vielä siinä sivussa hyvät rahat kun myyt tavarasi netissä tai kirpparilla. Kun kuvaan astuu ammattilainen: ratkaisukeskeinen ammattijärjestäjä tekemisestä tulee selkeämpää ja helpompaa nimittäin joskus yksin toimeen ryhtyminen on kynnys.

Susanna kirjaimellisesti kysyi minulta oikeat kysymykset, että tuoko kyseinen mekko minulle iloa? Hyvin pian aloittamisen jälkeen opin menetelmän ja homma sai vauhtia. Lopuksi veimme ylijääneet vaatteet Töölön Reloveen, jossa minulla muuten paikka juhannusviikolla. Osa meni taas viereiselle Uffille ja pieni osa ihan roskiin. Projekti oli  tavallaan myös raskas koska vaatteiden paljous tuntui loputtomalta. Kuitenkin iltaan mennessä kotini oli järjestyksessä ja lomalle pakkaaminen oli huomattavasti miellyttävämpää. Onneksi teimme sen silloin, nyt tuleva muuttaminenkaan ei tunnu enää niin raskaalle. Joillakuilla muilla koti on täynnä kirjoja joita ei ole koskaan lukenut. Tai astioita jotka on joskus ollut ihan pakko saada – niitä parittomia kahvikuppeja joiden parin löytää ihan varmasti ensi viikolla; mutta joita ei koskaan löydy. Susanna on kehittänyt menetelmän jolla tilanne kuin tilanne ratkaistaan. Varsinkin ennen muuttoa on hyvä hetki käydä läpi kaikki tavarat ettei niitä tarvitse enää sitten uudessa kodissa pyöritellä. Toisaalta myös silloin kun samassa asunnossa on asuttu vuosikausia ja aikomus asua tyyliin koko elämä voi kynnys aloittamiselle olla vieläkin suurempi. Tällöin ammattilaisen apu voi olla myös erittäin hyvä idea.

Oivallusten olohuone – apua uupuneelle

Minua ja Susannaa yhdisti moni asia. Suurimpana varmasti halu auttaa ihmisiä voimaan paremmin ja sairaanhoitajan koulutus. Tutustuin Susannan kotisivuihin suurella mielenkiinnolla, nimittäin niin hienoja asioita hän tekee työkseen. Hän on sairaanhoitaja,  ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti joka auttaa ihmisiä haasteiden keskellä. Palveluina muun muassa ratkaisukeskeinen lyhytterapia, ratkaisukeskeinen ammattijärjestäminen ja kehorauha-valmennus. Lisäksi hän on tehnyt ilmaisen oppaan uupuneille. Ihan mielenkiinnosta latasin tuon oppaan ja olen saanut siitä saakka myös Susannan uutiskirjeet uupumiseen liittyen. Vaikket olisi uupunut suosittelen tuon oppaan ja uutiskirjeen tilaamista. Olen itse ainakin saanut hyviä vinkkejä ja näkökulmia omaan työhön, jaksamiseen ja läheisten jaksamiseen.  Kunhan muutto on ohi niin teemme vielä jonkinlaisen projektin uudessa kodissa, joten pysy kuulolla. Sitä ennen voit tutustua Oivallusten olohuoneen palveluihin alla olevista linkeistä.

 

Susannan kotisivut:

OIVALLUSTEN OLOHUONE

Ratkaisukeskeinen ammattijärjestäminen: TÄSTÄ

maksuton opas uupumuksesta toipumisen tueksi: TÄSTÄ

Kehorauha-valmennus: TÄSTÄ

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia: TÄSTÄ

Seuraa Oivallusten olohuonetta myös somessa:

Facebook, Instagram, PODCAST & RENTOUTUSHARJOITUKSET

Lue myös:

PÄÄTÄ ITSE MILLAISTA ELÄMÄÄ ELÄT – VETOVOIMAN LAKI

Musta sydän Apple  TOIVOTTAVASTI mekin TAPAAMME  SOMESSA Musta sydän Apple

INSTAGRAM

 FACEBOOK

BLOGLOVIN’

BLOGIT.FI

Kaupallinen yhteistyö: Oivallusten olohuone

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.